vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományVégítélet órája: az emberiségnek nincs több ideje hátra a tudósok szerint

Végítélet órája: az emberiségnek nincs több ideje hátra a tudósok szerint

Itt az ideje megkongatnia vészharangot. A tudósok torkuk szakadtából ordítanak.

A végítélet óráját még közelebb kellett állítania szimbolikus éjfélhez, mely a kataklizma teljes eszkalálódását és az emberiség végső pusztulását jelentheti.

Az emberi faj miden eddiginél közelebb van ahhoz, hogy elpusztítsa saját magát erről a bolygóról.

Hirdetés

Olyan problémákat idéztünk ugyanis a tudósok szerint elő, amelyeket nem fogunk tudni időben vagy kellő elővigyázatossággal megoldani és amik az emberi faj vesztét okozhatják.

Elég csak a világ felett most aktuálisan lebegő atomháború rémképét említeni, de a globális klímaváltozás mint fenyegetés is fojtogatja a civilizációnkat.

A végítélet képzeletbeli órája, amely azt hivatott szimbolizálni, mekkora az emberiség megsemmisülésének a kockázata.

Az atomtudósokból álló amerikai tudományos szervezet, a Bulletin of the Atomic Scientists által felügyelt óra most mindennél közelebb került a végső pillanathoz, az éjfélhez.

Ez az 1947-es létrehozása óta a legközelebbi, legaggasztóbb pillanat.

2018-ban és 2019-ben két perccel éjfél előtt állt az óramutató, 2020-ban 100 másodpercre tekerték előre, és az 2021-óta ott áll. Az éjfél jelzi a világvégét.

A Mirror cikke szerint a Bulletin nukleáris ügyekért felelős társszerkesztője, François Diaz-Maurin szerint Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúja komoly aggodalomra ad okot a teljes emberiség számára.

„Nincs hol elbújni: Hogyan fog megölni téged és mindenki mást egy nukleáris háború” címmel jelentettek meg egy vészjósló cikket is a témában.

Az ukrajnai konfliktus még nem tette közelebb a percmutatót éjfélhez, de a Bulletin Tudományos és Biztonsági Tanácsa szerint a háború

„egyre feszültebb nemzetközi környezetet szül” és nem kizárt, hogy hamarosan bekövetkezik a legrosszabb és kitör a nukleáris háború, ami az egész világot elpusztíthatja.

Hirdetés

Az órán az éjfél a globális katasztrófa bekövetkeztét hivatott jelképezni.

A világban 2020 óta történő kataklizmikus és az egész civilizációnkat érintő válságok mind afelé mutatnak, hogy hamarosan valóban „üt az emberiség utolsó órája”.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű