kedd, március 21, 2023
KezdőlapGazdaságValutaválság volt Magyarországon az lemúlt hónapokban amit eltitkolt a kormány? 500 forintos...

Valutaválság volt Magyarországon az lemúlt hónapokban amit eltitkolt a kormány? 500 forintos euró?!

Magyarországon mini devizaválság volt, amikor 434 forintot kellett fizetni az euróért, és az árfolyam akár 500 forintig is gyengülhetett volna ám mindezt eltusolták

– állítja egy befektetési szakértő.

Nagyon súlyos dolgokat fogalmaz meg.

Hirdetés

Lényegében mind át lettünk verve és ha ez kiderül, akkor abba ott és akkor az egész Orbán-kormány belebukhatott volna?

Egy valami egészen biztosan kijelentheti Loncsák András szerint.

Mégpedig az, hogy egy mini devizakrízisen vagyunk túl, amit a kormány egyáltalán nem kommunikált, mert rájuk gyújtotta volna az országházat a nép.

Legalábbis sokan így lennének vele, ha mindent kikommunikáltak volna a külvilág felé amikor elkezdett drámaian zuhannia forint az euróval szemben.

A Világgazdaságnak adott interjújában nagyon élesen fogalmazott.

A befektetők körében az a vélemény alakult ki, hogy nem annyira rosszak a magyar gazdasági fundamentumok, mint azt néhány hete gondolták.

Így utólag visszatekintve a 430 forint feletti euróárfolyamnál valóban pánikhangulat volt.

Az euró/forint akár 500 forintig is mehetett volna a légüres térben, nagy volt a volatilitás a bankközi devizapiacon, forint vételi megbízás viszont alig-alig.

Sok külföldi befektető nyitott újabb pozíciókat további forintgyengülést és hozamemelkedést várva, látták, hogy van egy momentum, és erre törvényszerűen rá szoktak játszani.

Lényegében a szakember és más elemzők véleménye alapján azt lehet mondani, hogy majdnem beszakadt teljesen a forint egy olyan szint alá, ahonnan már tényleg aligha lett volna visszaút és közel hozta volna az államcsőd lehetőségét is.

Hirdetés

Ha az emberek és a közvélemény ott és akkor tisztában lett volna részleteibe menően azzal, hogy mi a helyzet valójában a forinttal és a magyar gazdasági helyzettel, akkor egyesek szerint az olyan elégedetlenséget is szülhetett volna, ami miatt megroppanhatott volna az ötödik Orbán-kormány.

Végül nem így lett, ez ugyanis egy be nem vallott valutaválság volt, amit a kormány teljesen máshogy kommunikált.

Mindezeket egybevetve azonban aggasztó az, hogy emberek milliói lettek átverve bizonyos értelemben, mert az ország helyzete lehet hogy megkívánta volna a tiszta tájékoztatást

-vélik egyesek.

Mások viszont úgy gondolják, hogy a kormány helyesen cselekedett, mert így elkerülték a gazdasági pánikot, ami még több kárt okozott volna.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű