vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapKülföldUkránok: Magyarországot ki kell zárnia NATO-ból, kirobbant a diplomáciai háború

Ukránok: Magyarországot ki kell zárnia NATO-ból, kirobbant a diplomáciai háború

Magyarország hamarosan kieshet a NATO-ból és védtelen maradhat? Az ukránok rávilágítottak, hogy hazánk folyamatosan csak gáncsolja a transzatlanti szolidaritást. Ki mit gondol erről?

Fabrice Pothier francia politikai szakértő szerint egyre nő Kijev támogatottsága, azonban még így is vannak akadályok, amelyek megnehezítik a csatlakozáshoz vezető utat.

Kséőbb meg is nevezte azokat az országokat, amelyek árral szemben úsznak a kérdéssel kapcsolatban. Magyarország sem maradhatott ki a sorból.

Hirdetés

A NATO-tagság mellett a kijevi vezetés másik nagy álma, hogy az Európai Unió részévé váljon, ehhez pedig meg is tették a szükséges lépéseket a háború után.

Szeptemberben pedig – felbuzdulva a fronton elért katonai sikeren – Volodimir Zelenszkij ukrán elnök be is nyújtotta országa felvételi kérelmét a NATO-ba, és európai szövetségeseit arra buzdította, gyorsított eljárásban bírálják el ügyét.

Szóba került az is, hogy mit gondolnak Orbán Viktorról és Magyarországról.

Ezzel kapcoslatban páros lábbal szálltak belénk.

Ami a jelenlegi tagsági kérelmet illeti, úgy gondolja, lesznek olyanok,

„akik nem mondhatják ki nyíltan, hogy ellenzik Ukrajna tagságát, de más ürügyet keresnek majd, hogy megakadályozzák azt”.

Ezzel kapcsolatban említette Németországot, Franciaországot és Magyarországot is. Utóbbival kapcsolatban úgy fogalmazott:

Ha továbbra is szisztematikusan aláássa a transzatlanti szolidaritást, ki kell zárni a NATO-ból.

Igen, jól olvastátok.

Egy nem Európai Uniós tag, egy nem NATO tag nyilatkozgat ilyeneket.

Hirdetés

Orbán Viktor, illetve a magyar kormány egyelőre nem reagált a fentiekre, de Szijjárót Péter egészen biztosan őrjöngve fog kitérni a hitéből, tehát diplomáciai háború következik.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű