vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTechTörténelmi bejelentés: megvalósult a korlátlan energia, ez mindent megváltoztat, vége az energiaválságnak

Történelmi bejelentés: megvalósult a korlátlan energia, ez mindent megváltoztat, vége az energiaválságnak

Ez szinte mindent megváltoztathat: sikerült több energiát kinyerni egy fúzióból, mint amennyi kellett a beindításához.

Ez merőben új távlatokat nyit az emberiség előtt.

A végtelenbe, és tovább?!

Hirdetés

Az összes a Földön létező energia problémának véget vethet, nem lesz többé energiaválság!

Világtörténelmi bejelentés: áttörés a fúziós energiában

A kaliforniai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratóriumban a világon először sikerült elérni, hogy több energiát állítsanak elő fúzióval, mint amennyit használtak a folyamat beindításához.

Igen, jól olvastátok.

Ez egyúttal azt is jelenti, hogy egy korlátlan, végtelen energiaforrás technológiáját sikerült most kifejleszteni,. mai az egész világunkat alapjaiban változtathatja meg.

Lényegében a tudósoknak és mérnököknek azt sikerült megvalósítaniuk a Földön, ami a csillagokban és a mi Napunk belsejében is végbemegy.

A fúziós reakcióban keletkező hélium atomok által a plazmának leadott energia eléri a plazma fűtésére fordított energiát.

A plazma ekkor önfenntartóvá válik, magától „ég”.

Lényegében ez a korlátlan, végtelen energia

A Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium (LLNL) Nemzeti Gyújtási Létesítményében (NIF) december 5-én végzett kísérlet eredménye:

192 lézersugár segítségével juttattak 2,05 megajoule-nyi energiát egy üzemanyag-kapszulába, és a fúzióból 3,15 MJ energia keletkezett.

A fúziós gyújtást kommentálva Jennifer M. Granholm, az Egyesült Államok energiaügyi minisztere úgy nyilatkozott: a tudományos szenzáció alapja lehet az emberiség legösszetettebb és legsürgetőbb problémáinak megoldására.

Ez ugyanis lehetővé teszi olyan „erőművek” létrehozását, ahol tisztán állítható elő energia és gyakorlatilag ez az energia tényleg végtelen.

Hirdetés

Véget vet az energiaválság korának

A potenciál ebben hihetetlenül nagy. Lényegében a jelenleg is tomboló energiaválságnak is azonnal véget vethet és soha többé nem alakul majd ki hasonló.

A klímaváltozás elleni harcban is jelentős szerepe lehet, mivel nem jár káros anyag kibocsátással, sem radioaktív szennyezéssel.

Ez egy olyan kaput nyithat az emberiség számára a jövőbe, amire soha nem volt eddig lehetőség

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű