kedd, március 21, 2023
KezdőlapBelföldOrbán: nincs pénz a rezsicsökkentésre: a családok 181 ezerrel fizethetnek többet?

Orbán: nincs pénz a rezsicsökkentésre: a családok 181 ezerrel fizethetnek többet?

Vészjósló bejelentéseket tett. Még mindig nincs pénz a rezsicsökkentés fenntartásához és vészesen ketyeg az idő. Ha ez így marad, hamarosan drámai döntéske várhatók?

Orbán Viktor a szokásos Péntek reggeli Kossuth rádiós interjújában megdöbbentően vészjóslóan fogalmazott több mindenről ami várható az előttünk álló időszakban.

Aggasztó kijelentések

A miniszterelnök szerint a globális minimumadóval Magyarországon munkahelyek tízezrei szűnnének meg.

Hirdetés

Az adópolitika nemzeti hatáskör, ha erről lemondanánk, arról is lemondanánk, hogy a magyar emberek dönthessenek az ország adópolitikájáról

– mondja.

Mint fogalmazott, 2022-ben 17 milliárd eurót fizettünk az energiáért, 10 milliárd euró, vagyis 4 milliárd forint hiányzik az árak emelkedése miatt, és a 2023-as költségvetés újratervezése megkerülhetetlen.

181 ezerrel kellene többet fizetnie minden családnak?

Orbán Viktor arról is beszélt, ha a rezsicsökkentés politikája nem lenne,

MINDEN CSALÁD 181 EZER FORINTTAL FIZETNE TÖBBET.

Orbán Viktor szerint, ha jövőre a vállalkozók és a munkavállalók is teszik a dolgukat, akkor 1,5 százalékos gazdasági növekedéssel számolhatunk, és meg lehet védeni a családok rezsitámogatását, ami havonta háztartásonként átlagosan 181 ezer forint.

Jön a rezsicsökkentés vége? Nehéz tél előtt állunk

Orbán Viktor azt mondta: kilenc hónapja tart a háború, az volt az elképzelés, hogy a szankciók bevezetésével a háború végéhez közelebb juthatunk, ez a várakozás nem teljesült.

Ellenben súlyos gondokat okoztak azoknak, akik a szankciót kivetették, tehát Európának.

Nehéz tél előtt állunk, Ukrajna nagyon nehéz helyzetben van, az oroszok is nyilván elszenvednek veszteségeket, de a magas energiaárak miatt bevételük is van, tudják folytatni a háborút.

rra a kérdésre, hogy mi lesz a családok védelmével, Orbán azt mondta, hogy még nincs elegendő mozgástér, de azon dolgoznak, hogy legyen.

Hirdetés

A Magyarországra érkező energia 2021-ben 7 milliárd euróba került. Ez 2022-ben 17 milliárd lett, 2023-ban még feljebb mehet, lejjebb biztos nem fog menni.

Elveszítünk a magas energiaárak miatt évente 10 milliárd eurót, azaz 4000 milliárd forintot. Ezt oda tudnánk adni béremelésre, beruházásokra, mindenre, amire szükség van.

Ezt a 4000 milliárd forintot kezelnie kell a költségvetésnek

– jelentette ki a miniszterelnök.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű