kedd, március 21, 2023
KezdőlapGazdaságOrbán elhallgatott magyar városa Ausztriában: 21 ezer magyar dolgozik a "hanyatló" nyugati...

Orbán elhallgatott magyar városa Ausztriában: 21 ezer magyar dolgozik a „hanyatló” nyugati szomszédunkban

Már 21 és félezer magyar dolgozik Burgenlandban, itthon pedig azzal szúrják ki az emberek szemét, hogy 2030-ra utolérhetjük Ausztriát, meg hogy dübörög a gazdaság…

London utána másik legnagyobb külföldi magyar város?

Létezik egy magyar város, egy amolyan rejtett város, ami mégis ott van a köznyilvánosság orra előtt, és nem Magyarországon van.

Az Orbán-kormány nem szeret beszélni róla, de ez nem is csoda, hiszen London, a legnagyobb magyar város mellett ez a másik nagy bizonyítéka annak, hogy durva kivándorlás történt 12 év alatt, ami nem mutat jól a kormány statisztikáiban.

Hirdetés

Az osztrák gazdasági minisztérium szeptemberi adatsora szerint 21 493 magyar dolgozik Burgenlandban

-ezt erősíti meg az információk alapján a nyugat.hu.

Mivel a tartományban jelenleg 81 214 osztrák munkavállalót tartanak nyilván, minden negyedikre jut már több mint egy magyar.

A más országból származó vendégmunkások aránya messze elmarad a magyarokétól, a második helyen lévő románok csak 2271-en vannak Burgenlandban, a harmadik szlovákok létszáma 2098, a negyedik helyen álló németeké pedig 1232.

A Burgenlandban dolgozó magyarok közül 13 028 férfi és 8465 nő. Honfitársaink leginkább a kiskereskedelemben (2522 fő), az építőiparban (2102), a gasztronómiában (2005) és a szállodaiparban (1662) dolgoznak.

Drámai kivándorlás a „hanyatló” nyugatba

Több ízben is foglalkoztak már különféle statisztikák azzal, hogy milyen mértékű is lehet a kivándorlás.

Évről-évre egyre rosszabb a helyzet és annak ellenére áramlanak ki a magyarok nyugati szomszédunkba, vagy még messzebbre, hogy a kormány demagóg módon megpróbálja a fejekbe verni, hogy a nyugati országokban élni rossz, vagy hogy ezeknek az országoknak a kultúrája erősen hanyatlik.

Mégis a legtöbb ilyen „hanyatló” országnak mondott ország az, ahol a legtöbb kivándorló magyar később a saját bevallása szerint is jobban boldogul.

Több fizetést tud eltenni, meg lehet élnie egy családnak akár egyetlen fizetésből is, van kultúra, megbecsülik őket.

Hirdetés

Éppen ezért Burgerland magyar aránya a következő években is nőttön nő majd, ez ellen pedig bármilyen mese a csúf bevándorlókról, a hanyatló nyugati civilizációról aligha fog hatni.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű