vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapGazdaságNem ez a tél lesz a kritikus, hanem a következő, de erről...

Nem ez a tél lesz a kritikus, hanem a következő, de erről valahogy senki sem beszél

Senki sem akar pánikot kelteni a lakosság körében – ez lehet a magyarázat arra, hogy arról senki sem beszél, hogy a mostani telet kihúzva, a gáztartalékokat kinullázva hogyan fut majd neki 2023 telének Európa.

Ez a tél valójában nem tét, a követező lesz az

Európa kritikusan nehéz tél elé néz, legalábbis ezt kommunikálja mindenki, amiben van némi igazság.

Ahogyan abban is, hogy 2022 tele Európa-szerte megélhetési és energiaválságot idéz majd elő számos országban.

Hirdetés

Azonban nem 2022 tele lesz Európa energiaválságát tekintve a főpróba, hanem a 2023-as év.

Mivel Euópa jeletős része feltöltötte a gáz és olaj tartalékait, és nincs olyan tagállam, ahol nagyon rossz lenne a helyze.

Az embereket mégis azért szólítják fel a takarékosságra, mert a következő télen már tényleg nem mivel fűteni – vélik egyes elemzők.

2023 tavaszán ítélheti Putyin fagyhalálra Európát

Ezt a telet átvészelve egyvalami nyilvánvalóvá válik.

Hogy 2023-ra jelenleg még nincsenek konkrét tervek hogyan valósítják meg azt, hogy minden tagország feltöltse a gázkészleteit, Putyin pedig tovább akarja gyengíteni Európát ezért nem fog gázt adni.

Hacsak a háborúban nem történik váratlan fordulat, ez az egész tovább eszkalálódhat és évekig elhúzódhat – vélik egyesek.

Ez azt jelenti, hogy a nehéz helyzetbe kerülő Európát fagyhalálra ítélheti Putyin, ha el tudja érni, hogy Európa ne tudjon „berendezkedni” 2023 telére.

Minden a 2023-as éven múlik

Éppen ezért érhető módon Európának mindent be kell vetnie, minden csatornát meg kell mozgatnia, ha azt akarja, hogy leváljon az orosz energiafüggésről.

Azonban az nem megoldás, ha az orosz függést amerikai függésre cserélik fel, erről beszélt Orbán Viktor is egy Németországban tartott rendezvényen beszédében is.

Hirdetés

ha az EU az alternatív energiaforrásokat ki tudja használni, helyettesíteni tudja az orosz gázt, akkor nyert ügye van és Putyin kezéből az utolsó fegyvert, az energiafegyver is kicsavarja.

Ha addigra nem lesz vége valahogyan a háborúnak, akkor ettől a ponttól kezdve meglesz pecsételve az orosz gazdaság és Putyin sorsa.

Elhúzódó háború, kigolyózott Európa?

Egy biztos: minél tovább húzódik el a háború, annál nagyobb bajban lehet Európa.

De úgy általában véve a világ is.

Az a legijesztőbb az egészben, hogy a konfliktust mintha senki sem akarnám megoldani, még a háborúban lévő felek sem egyik oldalról sem.

Ez pedig egyre erősíti azt a gyanút, hogy itt valaki vagy valakik egy kigolyózott, meggyengült Európát akarnak látni…

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű