kedd, március 21, 2023
KezdőlapTudományMH370-es járat rejtélye: az utasok mobilja még a katasztrófa után is kicsöngött

MH370-es járat rejtélye: az utasok mobilja még a katasztrófa után is kicsöngött

Senki sem értette mi történik és hogy mi okozza. Napokkal a tragédia bekövetkezte után is kicsöngött több utas mobilja – számoltak be róla a rokonok, ismerősök.

Máig nem tiszta a kép, sok a rejtély

Még a Newtoni törvényeknek és úgy általában a fizikának ellentmondó dolgok derültek ki annak a maláj utasszállítónak a katasztrófája kapcsán, ami évekkel korábban, 2014-ben tűnt el nyomtalanul, majd zuhanhatott a tengerbe a mai ismereteink szerint.

A Malaysia Airlines 370-es járata a Malaysia Airlines Kuala Lumpur és Peking közötti menetrend szerinti járata helyi idő szerint 2014. március 8-án hajnalban eltűnt, ezzel a világ legrejtélyesebb légi katasztrófájaként beírva magát a történelembe.

Hirdetés

A roncs a mai napig nincs meg, csupán néhány apró töredék került elő, holttestek pedig egyáltalán nem-

Mintha a legénységet a pilótákkal és utasokkal együtt egyszerűen elnyelte volna valami…

A telefonjaik a tragédia után is kicsöngtek

Az esettel kapcsolatban az egyik legfurcsább jelenség az volt, hogy az utasok hozzátartozói szerint a gépen tartózkodó ismerőseik, szeretteik mobiltelefonjai még órákkal – egyeseké napokkal – a gép eltűnését követően is kicsöngtek, de azokat nem vette fel senki.

Rengeteg ellentmondás van a gép eltűnésével kapcsolatban. Hiszen voltak olyan beszámolók is, melyek látni vélték a gépet az eltűnést követő órákban.

Bizarr magyarázatok

Akadnak olyan merész teóriák is, miszerint idegenek vitték el az egész gépet, vagy egy párhuzamos valóságba került át valahogyan.

Állítólag idején a CIA is nyomozott az ügyben, és napvilágra kerültek olyan dokumentumok, melyek azt támasztják alá, hogy azt is vizsgálták, milyen jelei lehettek annak, ha valóban egy másik dimenzióba került a gép.

Ezt azonban hivatalosan a CIA nem erősítette meg soha.

A párhuzamos dimenziók léte valóban magyarázatot adhatnak a furcsaságokra, azonban az ilyen dimenziók léte egyelőre elméleti szinten reális csupán.

A szkeptikusok ezeket az elméleteket őrültségnek tartják, de érdekes módon akadnak olyan momentumai is az egésznek, melyek akár alá is támaszthatják ezeket az elméleteket.

Hirdetés

„Fantomcsöngések”

Ma már sejteni lehet, hogy egyes források szerint az utasszállító több órán át repült még, miután elveszítette a kapcsolatot a földi irányítókkal.

Bár több hozzátartozó is arról számolt be, hogy az utasok mobiljai folyamatosan kicsöngenek (és erről videók is készültek), egy szakértő szerint ezek nem feltétlenül valós csöngések – “fantomcsöngések” is lehettek.

Vagyis a kicsöngést valószínűleg csak a hívók hallották, miközben a hálózat a hívott felet kereste. Miután nem találta, a hívást néhány csöngés után megszakította.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű