kedd, március 21, 2023
KezdőlapÉletmódMegetetett társadalom: GMO, rákkeltő ételek, durva dolgokkal tömnek minket

Megetetett társadalom: GMO, rákkeltő ételek, durva dolgokkal tömnek minket

Tényleg arra „terveztek” egyes ételeket, hogy egészség helyett betegséget terjesszenek? Utána jártunk az élelmiszeripart övező legnagyobb mítoszoknak.

Nagy félelmek, aggasztó összetevők

Joggal mondhatjuk, hogy egy egyre inkább elburjánzó társadalomban élünk, melyben a betegségek olyan mérétkben lesznek jelen, hogy már most is alig van olyan 40-es, 50-es éveiben járó ember, aki ne rendelkezne valamilyen kórsággal.

A régiek úgy tartották, hogy az avgy amit megeszel, ha pedig szemetet eszel, akkor a szervezet gyorsabban öregszik és fogákonyabb lesz a betegségekre.

Hirdetés

Ma pedig lassan népbetegséggé válik a cukorbetegség és a rák, a szív-és érrendszer betegségek, autoimmun állapotok.

Egyre többen tartanak attól, hogy mindezeket ténylegesen a mdoern, ultrafeldolgozott és feldolgozott ételeink okozzák.

Rákkeltő virsli, műanyag ömlesztett sajtok

Megnéztétek már valaha, mikből állnak egyes termékek, amiket leemeltek az élelmiszeripari “gyárak”, azaz boltok polcairól?

A felvágottakban található nitrites pácsóból gyomorrákot okozó nitrozamin képződhet, a színezők pedig kárminsavat tartalmaznak, ami egy trópusi rovarból származik.

A virsli, mely főleg a magyarok körében egy igen kedvelt étel, kifejezetten káros hosszú távon, mivle ultra feldolgozott ételről van szó.

Erről Tóth Gábor élelmiszeripar mérnök egy rádióműsorban is beszélt, ezt lentebb tudod meghallgatni.

Az ömlesztett sajt, a felvágottak vagy az üdítők, amelyekből gyereknek egy kortyot és egy falatot sem lenne szabad enni-inni, akkora károkat okoznak a szervezetnek, hogy azt a tudományos kutatások még jelenleg sem képesek teljes mértékben feltérképezni.

A tejtermékekkel sincs minden rendben más fronton sem.

A tejföl zsíros, koleszterinben gazdag, ezért ezt sem minden esetben javasolják a táplálkozási szakemberek.

Hirdetés

A tejet még mindig övezi az a mítosz, hogy tele van kalciummal és erős fogakat és csontokat ad. A valóság kicsit árnyaltabb.

A legfrissebb kutatások ugyanis azt hozták ki, hogy a tej nagy mennyiségben való fogyasztása valójában a csontritkulással függhet össze, és ezt ma már orvosi statisztikai adatok is mutatják.

Szándékosan betegítenek meg mindenkit?

Egyes szakemberek szerint az élelmiszeripar már rég nem az emberek élelmezéséről, hanem a megbetegítésükről szól…

Nagyon sok szakember tartja úgy, hogy a mai élelmiszeripari rendszert valójában nem arra tervezték, hogy az embereket ellássa élelemmel, hanem arra, hogy megbetegítse azokat.

Mivel az ember káros élelmiszerekkel van ugyanis tömve, így egyre emelkedik a betegek száma, amit az egészségügy kiszolgál, ezzel hihetetlen profitot vágva zsebre.

Ne feledjük, hogy a gyógyszerek és a különféle kezelések alkotják azt a betegségpart, amiből az orvosok és a nagy gyógyszer vállalatok gazdagodnak.

Modern kori népirtás zajlik, a profit érdekében? Gyakran ez merül fel vádként.

A valóság azonban nem ez. A válasz ugyanis kicsit unalmasabb a konteóknál, ám annál ijesztőbb.

Az igazság ugyanis az, hogy egyes ételek összetevőiről már sejtik, tudják, hogy valóban káros lehet az egészségre, de még mindig jogi cicaharc folyik, tanulmányok berendelés és kiértékelése zajlik.

Mindezt az élelmiszeripar egyes lobbistái akadályozzák folyamatosan, hiszen hatalmas érvágás lenne egyes iparágakban az, ha át kellene térni másra, mert egy összetevőt mondjuk betiltanak az EU-ban.

Márpedig az aszpartámot csak hogy egy példát említsünk, már több ízben kapcsolatba hoztak daganatos megbetegedésekkel.

Itt minden a pénzről szól, nincs mögötte nagyobb cél. Egyszerűen multivállalatok, élelmiszergyártók több millió dolláros és eurós biznisze, amiben az emberi élet csak statisztika.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű