kedd, március 21, 2023
KezdőlapKülföldMagyarország leül tárgyalni Zelenszkijjel: Novák Katalin Ukrajnába utazik

Magyarország leül tárgyalni Zelenszkijjel: Novák Katalin Ukrajnába utazik

Rendkívüli politikai események vették kezdetüket.

Ilyen még nem votl a háború kitörése óta.

Zelenszkijjel fog tárgyalni a magyar fél.

Hirdetés

Méghozzá nem is akárhogy. Novák Katalin a köztársasági elnök személyében fog ellátogatni egyenesen Ukrajnába, hogy tárgyaljanak.

A háború kezdete óta a legmagasabb szintű látogatást teszi a magyar állam képviseletében Ukrajnában Novák Katalin köztársasági elnök

– számolt be róla több hírportál is.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására vonattal indult el az államfő, aki előbb Lengyelországba, és onnan Ukrajnába utazik

-írja az Index.

A lap emlékeztet:

Szeptemberben az ENSZ Közgyűlése előtt a magyar államfő Magyarország nevében elítélte az orosz agressziót, október 10-én pedig tizenegy elnök, köztük Novák Katalin ítélte el közös közleményben az észak-keleti szomszédunkat ért támadásokat.

Ebben burkoltan ugyan, de Novák Katalin arra is utalt, hogy a háborús bűnökért felelnie kell majd Oroszországnak, így vélhetően személyesen Vlagyimir Putyinnak is.

Orbán Viktor és Zelenszkij között a háború kirobbanását követően nem volt túl barátságos a viszony, és most sem mondható felhőtlennek.

Hirdetés

Az ukrán elnök többször bírálta a magyar kormány látszólagos tehetetlenségét a szankciók kapcsán is és több ízbe vádolták meg őket orosz pártisággal.

Egy ízben Orbánnak Zelenezskij még azt is üzente, hogy menjen el Bucsába (az első tömegmészárlások helyszínére) és győződjön meg saját szemével a pusztításról, valamint hogy ott gondolkodjon el a tetteinek a súlyán.

Mit gondoltok?

Miről fognak tárgyalni és annak milyen eredménye lehet?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű