kedd, március 21, 2023
KezdőlapKülföldLiu-rejtély megoldva: Kínában egy olimpiai arany 800 milliót ér, nálunk ötvenet

Liu-rejtély megoldva: Kínában egy olimpiai arany 800 milliót ér, nálunk ötvenet

Hát ennyit arról, hogy mennyit ér nekik a „haza”?

Az egész országot megosztotta ami most kirobbant.

Szerintetek melyik oldalnak van igaza?

Hirdetés

Egyeske szerint e kellene venni tőlük a magyar színekben megnyert érmeiket, mások szerint az az övék és valóban megdolgoztak érte, ők érték el.

Ki mit gondol?

Nem olyan rég robbant a hír egyfajta bombaként, miszerint a háromszoros olimpiai és nyolcszoros világbajnok Liu fivérek, a világ ez idő szerint talán legjobb rövidpályás gyorskorcsolyázói országváltáshoz kérték a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség hozzájárulását.

Kósa Lajos, az MOKSZ elnöke az Indexnek elárulta, nem állnak a Magyarországnak oly sok dicsőséget hozó testvérpár útjába.

Korábban azt mondták, hogy a magyar színeket képviselő fiók maradni fognak és továbbra is hazánkat képviselik az olimpiákon a jövőben is.

Ez azoban mégsem alakul így, ráadásul sikerült megfejteni a Liu-rejtéyt.

Kínában egy olimpiai arany 800 milliót ér, nálunk ötvenet.

Miután ez kiderült, azonnali népharag zúdult a sportolókra az egyik oldalon, ugyanis az ország azonnal két nagy táborra szakadt.

Egyesek szerint ez már-már a hazaárulás kategória, és vissza kellene adniuk az érmeiket is.

A másik tábor szerint ellenben teljesen érthető és racionális a döntésük, az érmeket pedig ők nyerték meg Magyarországnak, így az valójában az övék, ők küzdöttek meg érte.

Hirdetés

Sokan a focit is belekeverték a dologba és arról ment a vita, hogy napjainkban a foci az, amivel meg lehet élni Magyarországon.

Többen gúnyosan megjegyezték, hogy itt elég, ha valaki bele bír rúgni a labdába, máris busásan meg lehet élni, még akkor is, ha rengeteg botlábú focista képviseli Magyarországot, tisztelet a kivételnek.

„Nem csak anyagiakról. Mi írásban kértük az elhatározásukat, és ők ezt megtették. Ismétlem: két dolgot kértek, az országváltást és azt, hogy tekintsünk el a korábbi szerződésbe foglalt kötelezettségeit teljesítésétől.

Egyébként már csak az utolsó simítások voltak hátra az új szerződésük véglegesítéséhez, mi tényleg azt hittük, hogy ennek aláírására jöttek haza, erre jött a hideg zuhany, az országváltási szándékuk.”

Szerintetek kinek van ebben igaza?

Jogos a sportolók fejére olvasni a döntésüket, vagy mindenki hagyja békén őket és foglalkozzon a saját dolgával?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű