vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományLegyőzték a halált: tudósok szerint már nincs határ élet és halál között

Legyőzték a halált: tudósok szerint már nincs határ élet és halál között

A halából visszahozhatóvá válik minden élőlény és ez rengeteg ijesztő kérdést vethet fel.

Fonálférgek hozták meg az áttörést

A múlt hét folyamán számoltak be a tudósok a felfedezésről, mely betekintést nyújt abba, hogy a fonalféregként is ismert férgek rendkívüli hosszú ideig, ebben az esetben több tízezer éven át extrém körülmények között is életben maradni.

Úgy tudni, hogy a mintegy 40 méter mélyen a permafrosztba temetett férgeket pedig egyszerűen vízbe helyezve sikerült újraéleszteni.

Hirdetés

A kutatók radiokarbonos kormeghatározás segítségével megállapították, hogy a példányok 45 839 és 47 769 évvel ezelőtt, a késő pleisztocén idején fagytak meg.

„ENNEK A FELFEDEZÉSNEK A LEGFONTOSABB TANULSÁGA VAGY ÖSSZEFOGLALÁSA AZ, HOGY ELVILEG LEHETSÉGES AZ ÉLETET TÖBBÉ-KEVÉSBÉ MEGHATÁROZATLAN IDŐRE LEÁLLÍTANI, MAJD ÚJRAINDÍTANI.”

Ez pedig azt jelenti, hogy elmosódott végleg a halál tudományos szempontból élet és halál között.

Nincs többé halál

Már pusztán azzal elkezdte az ember kitolni a halál definícióját, hogy a már képesek vagyunk életben tartani agyhalottakat, vagy egyéb betegségben szenvedőket a végtelenségig akár.

Noha hivatalosan az agyhalott ember nem halt meg, de már nem is él, a tudomány mai állása szerint lényegében halottak, de nem lehetünk biztosak benne hogy nem jön egy olyan áttörés, melynek segítségével az agyhalottak agyi funkciói újraalkothatók.

Ha pedig így lesz, akkor a jövőben szó szerint a halál tornácán túlról is visszhozhatók lesznek az emberek.

Ez pedig ijesztő kérdéseket vet fel: ha visszahozhatóak vagyunk, van-e valami odaát?

Visszarángathatóak leszünk a túlvilágról?

Ha nem oda kerülünk, hol „tartózkodik” a tudat, míg vissza nem hoznak valakit az életbe?

Az ember már Istent játszik?

Ahogy szinte mindenfizikai rendszert a kvantumfizika törvényei szabályoznak, természetesen az agyat is ők irányítják, tehát a tudatnak a kvantumfizikai folyamatokhoz kell kapcsolódnia.

Hirdetés

Neumann János szerint, aki kvantummechanikai elméleti kutatásai mellett a digitális számítógép elvi alapjainak lefektetésével vált ismertté, az univerzumban minden a kvantumfizika elvei szerint működik, kivéve a tudatos elmét.

Ha ez valóban így van, akkor a halálból valóban visszahozhatóak leszünk a közeljövőben.

Mi több, a fagyasztásos eljárással a halálos betegségben szenvedők is túljárhatnak a halál eszén, és későbbi korokban újraélesztve teljes életet élhetnek.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű