vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapBelföldLecsaptak a magyar politikusokra: sorra viszik el őket bilincsben a korrupció miatt?

Lecsaptak a magyar politikusokra: sorra viszik el őket bilincsben a korrupció miatt?

Őrizetbe vett polgármesterek, bilincsbe ver politikusok. Kezdhetünk megbarátkozni a látvánnyal?

Elkezdtek vádat emelni a korrupt politikusok ellen?

Megvalósulhat Orbán Viktor rémálma? Vagy az általa felállított korrupcióval szembeni szervezet tényleg működésbe léphet?

Kezdhetünk megbarátkozni a bilincsben elvitt politikusok látványával?!

Hirdetés

Korrupciós bűncselekménnyel gyanúsít a Budapesti Regionális Ügyészség egy Pest megyei polgármestert

– közölte a Központi Nyomozó Főügyészség kedden.

Közleményükben azt írták, kedden hallgatták meg a polgármestert és két társát előnyért hivatali kötelességet megszegve, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt.

2017-es ügy, sorra fognak vádat emelni több polgármester, politikus ellen?

A gyanú szerint 2017-ben egy ingatlan-nyilvántartási szakügyintézőként dolgozó kormánytisztviselőt azzal kereste meg ismerőse, hogy felesége – egy Pest megyei település polgármestere – ingatlanának szomszédságában olyan telkek vannak, amelyek tulajdonosai a második világháború után kitelepített sváb származású személyek, akik hiányos személyi adatokkal szerepelnek az ingatlan-nyilvántartásban.

A férfi 450 ezer forintot ajánlott azért, hogy a kormánytisztviselő vonja össze ezeket az ingatlanokat egy helyrajzi szám alá, amelynek tulajdonosaként már csak a feleségét tüntesse fel.

A kormánytisztviselő az ajánlatot elfogadta, a pénzt átvette, majd a polgármestert a 345-ről 4537 négyzetméterre növelt ingatlan kizárólagos tulajdonosaként valótlan adatokkal bejegyezte a közhiteles nyilvántartásba, a többi tulajdonost pedig törölte.

A polgármester nem tett vallomást, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Sorra jönnek majd a bilincsbe vert politikusok?

Sokan komoly változásokat várnak, egyfajta korszakváltást a hír kapcsán, főleg mióta az EU követeléseinek megfelelően a magyar kormány ígérete szerint szervezet alakul a korrupció felszámolására és üldözésére.

Ha a kormány most nem csak látszatintézkedéseket hoz, mint általában, akkor előfordulhat, hogy rendszeresebb lesz a láncra vert politikusok látványa.

Hirdetés

Mások azonban azt mondják, hogy nem valószínű, hogy „a kígyó a saját farkába harapna”, azaz az Orbán-kormány nem véletlen nem akar a mai napig sem csatlakozni például az Európai Ügyészséghez, mert ennek meglenne a jogköre, hogy hazai politikusok ellen is vádat emeljen és végső esetben börtönbe is zárasson.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű