hétfő, március 20, 2023
KezdőlapKülföldKínából újabb mutáns vírus pusztíthat végig a világon

Kínából újabb mutáns vírus pusztíthat végig a világon

Egyre nagyobb a baj: A kínai hatóságok házról házra járnak, és sajtóhírek szerint már fizetnek a 60 évnél idősebbeknek, hogy beoltassák magukat.

Már adatok sincsenek, jöhet az új mutáns

Ahogy arról beszámoltunk, Kína leállította a napi járványadatok közlését. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság közleménye szerint az adatokat csak a közegészségügyi intézet számára továbbítja tájékoztatás és kutatás céljából. Viszont a közleményből nem derül ki, milyen gyakran történik adatközlés. Az egészségügyi minisztérium feladatait ellátó kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság

Durvul a helyzet

Az egészségügyi bizottság ebben a hónapban csak hat Covid–19 halálos áldozatot regisztrált, így az elhunytak száma hivatalosan 5241 fő.

Hirdetés

Ez a szám azonban feltehetően nem valós: nagyon sok család arról számolt be, hogy hozzátartozóik halálát nem számolták bele a statisztikákba.

Továbbá Kína csak a tüdőgyulladásban vagy légzési elégtelenségben elhunytakat adja hozzá a hivatalos Covid–19-áldozatok számához.

A SZAKÉRTŐK SZERINT KÍNÁBAN 1-2 MILLIÓ HALÁLESET VÁRHATÓ 2023 VÉGÉIG.

A kínai hatóságok utasították a területileg illetékeseket, hogy keressenek meg minden 65 évest vagy annál idősebbet, és rögzítsék, valamint tartsák számon egészségi állapotukat.

Az állami média egyben komoly kampányt indított annak érdekében, hogy rávegyék az időseket az oltakozásra.

A kínai főváros egyes kerületeiben a 60 év felettieknek akár 70 dollárnak megfelelő mennyiségű jüant is ígérnek, ha beolttatják magukat – az AP szerint.

Ítéletnapi variáns alakulhat ki és szabadulhat rá a világra

Bár a kínai miniszterelnök-helyettes állítása szerint a teljes lakosság oltottsági aránya meghaladja a 90 százalékot, és a „közegészségügyi tudatosság és minőség jelentősen javult”, a John Hopkins szakértői pesszimisták. Mint mondják, az országban nagy a népességszám, ehhez képest viszont alacsony a védettség.

EGY ILYEN KÖRNYEZETBEN A KORÁBBI TAPASZTALATOKBÓL KIINDULVA ADOTT EGY ÚJ VARIÁNS MEGJELENÉSE.

Hogy az új mutáns milyen lesz, hogyan hatnak ellene a vakcinák, még a szakemberek sem tudják pontosan.

Dr. Stuart Campbell Ray, az egyetem fertőző betegségekkel foglalkozó szakértője szerint az Omikron-variánshoz hasonlít majd.

Hirdetés
Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű