kedd, március 21, 2023
KezdőlapTudományKimondta az orvostudomány: a kézen és lábfejen látni, ha már csak órákra...

Kimondta az orvostudomány: a kézen és lábfejen látni, ha már csak órákra van a halál

Fontos felfedezést tettek. Vannak jelek, amik biztosra vehetően mutatják, hogy már csak óráink lehetnek hátra.

Ez a szeretteinktől való elbúcsúzásban is áttörést jelenthet.

Evidens jelek az orrunk előtt

Mi is lehetne a közelgő halál egyik legegyértelműbb jele, minthogy az embert elhagyja az életerő, egyre bágyadtabbá válik és már rengetegek alszik?

Hirdetés

Bár filmszerűen hangzik, de nagyon sok igazság van mögötte.

A tudósok nemrég egy igencsak alapos kutatás során fedezték fel a pontos, mindnekinél megfigyelt tüneteket, melyek jelzik azt, hogy az ember néhány órán belül meghalhat.

A szakértők szándéka a segítség volt.

Bár a jelek észrevétele mentálisan és érzelmileg is megviselheti a családtagokat, hasznos lenne figyelni rájuk, hogy még el tudjunk búcsúzni és a szeretett személyt is segíteni tudjuk.

Azok a bizonyos jelek

Az egyik legfőbb jel a több alvás vagy szunyókálás, valamint a bőrszín megváltoztatása olyan jelek, amelyekre az emberek odafigyelhetnek, amikor egy szeretett személy a halálához közeledik.

Carol DerSarkissian orvosként dolgozik és nagyon komoly tanulmányban taglalja, hogy ezek a jelek miként vannak kihatással a várható elhalálozás időpontjára és mik a pontos összefüggések.

Az eredmények annyira meggyőzőek, hogy azóta több kutatás kezdett el foglalkozni a témával.

Lelki jel lehet az, hogyha szerettünk hirtelen visszahúzódóbbá válik.

További jel, hogy ilyenkor már kevesebbet eszik és iszik, az idősebbek elcsendesednek, alig beszélnek haláluk előtt, míg a gyerekek cserfesebbek lesznek.

Hirdetés

A halál előtt egy-két héttel az ember már nagyon fáradtnak érzi magát, annyira, hogy az ágyból sem tud kikelni. Fokozódhatnak a fájdalmai, és megváltozik a vérnyomás, a pulzus és a légzés is.

Amikor az emberek az utolsó órájukhoz közelednek, a „térdük, lábuk és kezük bőre” „foltos kékeslilává” válhat, és légzési nehézségei lehetnek.

Segíthet elbúcsúzni

A palliatív ellátás szakértői arra biztatják a családtagokat, mindenképpen legyenek szerettük mellett, még ha azt is hiszik, hogy már nem hallják őket vagy nem fogják fel, hogy ott vannak.

A kutatások ugyanis bebizonyították, hogy a haldoklókat megvigasztalja, ha nincsenek egyedül és olyan áll az ágyuk mellett, akit szerettek.

Azt a mai napig nem tudni, hogy pontosan mi van a halál után, vagy mi is zajlik le az emberi szervezetben a halál pillanatában.

A legtöbb elmélet szerint létezhet valamiféle halál utáni másik létezési sík, de erre egyelőre konkrét, mindent eldöntő bizonyítékokat még senki sem tudott felmutatni.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű