vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapGazdaságKészpénzt lehet felvenni a boltokban a pénztárnál: itt a törvényjavaslat

Készpénzt lehet felvenni a boltokban a pénztárnál: itt a törvényjavaslat

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől – egyebek mellett ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

Jelentősen megváltozhat az életünk a bevásárlásaink során.

Egy olyan dolog kerül ugyanis bevezetésre, aminek nagyon sokan örülni fognak idehaza is.

Hirdetés

A szolgáltatás nyújtását vállaló üzletekben a bankkártyával vásárló ügyfelek élhetnek a lehetőséggel.

Havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értében díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől.

Többek között ezt is tartalmazza a pénzügyi szektort érintő javaslatcsomag módosítása, amelyet pénteken fogadott el az Országgyűlés Törvényalkotási bizottsága.

Ez azért nagy dolog, mer eddig ezt nem lehetett, illetve az ingyenes készpénz felvétel is jelentősen korlátozva volt valamennyi bank esetében, az automatáknál.

A változtatás az úgynevezett cashback szolgáltatást könnyíti.

A szolgáltatás  nyújtását vállaló üzletek, kereskedők készpénzfelvételi lehetőséget biztosítanak azoknak az ügyfeleiknek, akik kártyával vásárolnak náluk.

Hasonlóan a havi kétszeri, összesen 150 ezer forintos keretösszegű, ingyenes, bankautomatából történő készpénzfelvételhez.

A természetes személyek ezen kívül bizonyos tranzakciós díjak alól is mentesülnek – olvasható az MTI által közreadott hírben.

A külföldön sok helyen működő megoldás a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a vásárló a kasszánál a fizetésnél jelzi a pénztárosnak, hogy szeretne felvenni mondjuk 10 ezer forintot a kártyájával, ekkor a plasztikról a vásárlás összege mellett további 10 ezer forintot vonnak le, a pénztáros pedig átnyújt 10 ezer forintot a vásárlónak.

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a készpénzfelvétel miatt kötelező lesz-e vásárolni is a boltban, vagy csak készpénzfelvételért is bemehetnek az ügyfelek a boltba.

Egyes hazai szolgáltatók is próbálkoztak már a szolgáltatással, ám mindeddig széles körben nem terjedt el a cashback Magyarországon.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű