vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományJön a halottak feltámasztása: már 170 elhunyt kísérleti alany vár saját feltámasztására

Jön a halottak feltámasztása: már 170 elhunyt kísérleti alany vár saját feltámasztására

Jön a második esély, egy cég végleg legyőzte a halált – ígérik.

170 halott páciens kaphat egy második esélyt

Százhetven krionikusan kezelt páciens várja az arizonai Alcor épületében, hogy második esélyt kapjanak az életre.

Bár a cég jelenleg nem dolgozik aktívan újraélesztéshez szükséges modern technikákon,. a jövőben azt ígérik, hogy az összes itt „tárolt” és gondozott elhunyt kaphat majd egy második esélyt az életre.

Hirdetés

Az Alcor alapítója, Linda Chamberlain szerint 50-100 év múlva már fejlődik annyit a tudomány, hogy visszatérjenek a halottak.

Egy új Lázár-generáció?

Most is mindenki azt várja, hogy a tudomány megtalálja a választ arra, hogyan lehet az egyszer már a klinikai és biológiai halál állapotába jutott ember testét újra működésére bírni.

Amint ez sikerül, ezek az emberek feltámaszthatók lesznek.

Ők lesznek a modern kor első feltámasztottja, az első Lázár-generáció.

2005 után állt szolgálatba a hideg nitrogénes rendszer és ekkor kísérletezték ki a még ígéretesebb anyagot, az M22-őt, amellyel már meg lehetett próbálni a teljes test vitrifikációját.

Ez 22,3%-ban dimetil szulfoxidot, 16,8%-ban etilén glicerint, 13%-ban formaldehidet, 4%-ban 3-methoxy-1,2-propanediolt és még néhány másik összetevőt tartalmaz.

Az M22 nagyjából percenként 0,1 Celsius fokkal hűti a szöveteket, vagyis 18-24 óra alatt el lehet érni vele a -124ºC-os hőmérsékletet, ami a vitrifikációhoz szükséges.

Ez a gyengédebb módszer reményt ad rá, hogy az így kezelt testrészek megússzák károsodás nélkül a procedúrát és életre keltés után működőképesek legyenek.

Egy ezzel foglalkozó kisfilm több lehetőséges is sorra vesz:

Nem tiszta, mi lesz a feltámasztás után

Az ugyanis még nem tisztázott, hogy mi fog történni az elhunytakkal, vagy, ahogy Chamberlain nevezi őket, a páciensekkel, miután felébredtek.

Hirdetés

A tesztek eredményei szerint például az M22-vel kezelt, majd „kiolvasztott” nyúl hippokampusza nem mutatta semmilyen káros elváltozás nyomait.

Az Alcor azonban nem ad kész választ arra, hogy pontosan mi is lesz a sorsa az újraélesztett embereknek, feltehetően azért, mert ők sem tudják.

A pszichológiai hatást, amit egy ilyen extrém élmény eredményezne, szintén nehéz előre megjósolni, a legközelebb talán azok az esetek állnak hozzá, mikor nagyon hosszú kómából tértek vissza emberek.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű