vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapBelföldGundel Takács Gábor és sokan mások kiálltak Baranyi Krisztina mellett

Gundel Takács Gábor és sokan mások kiálltak Baranyi Krisztina mellett

Több közéleti személyiség is aláírta a petíciót, amelyben kiállnak Baranyai Krisztina mellett, és az újságíró titulusra méltatlannak nevezték mindazokat, akik Jeszenyszky Zsolthoz hasonlóan a nyilvánosság előtt gyaláznak másokat.

Az ilyen támadások ellen kívánják felemelni a szavukat – ezt teszik most is –, „amikor egy feleséggel, egy négygyermekes édesanyával, egy közszolgálatot ellátó személlyel kapcsolatban úgy nyilvánultak meg az egyik médium munkatársai, ahogyan állatokkal kapcsolatban sem illik”.

Robbant a bomba, Kárász Róbert hazudozni kezdett, távozik az ATV-től

Ki mit gondol a hírhedt Baranyi Krisztina ügyről?

Hirdetés

Lássuk csak, mi is történt eddig:

Nemrég az ATV-be hívták meg Baranyi Krisztinát, Ferencváros polgármesterét a Szigorlat című műsorba, majd megjelent a Pesti srácok egyik újságírója.

Ekkor Baranyi Krisztina kijelentette, hogy nem kíván egyetlen általa feltett kérdésre sem válaszolni mert egy propaganda szennylapnak tartja őket, ezt bizonyítja a rengeteg sajtóper, amit meg is nyertek már ellenük.

Ekkor robbant ki az igazi nagy balhé.

Kárász Róbert, aki műsorvezetőként volt jelen, azt állította bejegyzésében később, hogy Baranyi az adás előtt találkozott az újságíróval, és nem igaz az, hogy nem tudta előre, ki lesz a kérdező.

Azonban a csavar a sztoriban végül az volt, hogy maga az ATV kérte Kárász Róbertet, hogy törölje a posztját mert valótlanságokat állít.

Ezután a műsorvezető bejelentette, hogy nem tölti ki az idejét az ATV-nél és távozik.

Vállalhatatlan kijelentések

Pesti TV egyik műsorában, a Politikai Hobbistában azzal kapcsolatban viccelődtek Jeszenszky Zsolték, hogy

Baranyi se nem okos, se nem túl szép. Inkább d*gnának kecskékkel, mert azt utána legalább meg lehet enni.

Hirdetés

Később aztán a Hír TV műsorvezetője, Jeszenszky Zsolt azt írta a Facebook-oldalán, „ha az ember krvának áll, akkor bszni kell”.

A Szemlélek oldalán aláírók szerint azonban a Jeszenszkyhez hasonló embereket nem lehet újságíróknak nevezni, ugyanis

Az ilyen támadások ellen kívánják felemelni a szavukat – ezt teszik most is –, „amikor egy feleséggel, egy négygyermekes édesanyával, egy közszolgálatot ellátó személlyel kapcsolatban úgy nyilvánultak meg az egyik médium munkatársai, ahogyan állatokkal kapcsolatban sem illik”.

Éppen ezért kérik mindazokat, akik számára fontos a társadalmunk emberségességének megőrzése, hogy velük együtt emeljék fel a szavukat „a közbeszédben megjelenő embertelenség ellen, egységesen, pártállástól függetlenül, válogatás nélkül minden esetben”.

A nyilatkozatot többek között aláírta Bródy János zenész, Czigány Tamás építész, egyetemi docens, Csákovics Lajos rajzfilmrendező, műfordító, Füredi Ferenc költő, író, Gundel Takács Gábor műsorvezető, Kepes András író, Maros Zoltán televíziós producer, Nagy Bandó András humorista.

Mit gondoltok?

Mit engedhet meg magának egy újságíró, és hol kell megállt parancsolni a közbeszédben sajnos egyre népszerűbb gyűlöletnek?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű