kedd, március 21, 2023
KezdőlapBelföldGazdasági összeomlás vár Magyarországra? 5% alá zuhanhat a Fidesz, Orbán politikai "hulla"...

Gazdasági összeomlás vár Magyarországra? 5% alá zuhanhat a Fidesz, Orbán politikai „hulla” lehet

Orbán a legnagyobb rémálmával néz szembe, ami Gyurcsányt már maga alá temette. Bár sokan örülnének neki, a szakemberek figyelmeztetnek, hogy gond az, hogy az ország is vele bukik.

A válság maga alá temethet mindent

Jól látszik, hogy a jelenlegi válság legalább lesz akkora, mint a 2008-as világválság, ha nem nagyobb.

Az pedig mint tudjuk, szerte a világon számos kormány bedőlését hozta el.

Hirdetés

A válságok természete ugyanis mindig az volt, hogy elégedetlenséget szültek az aktuális hatalommal szemben. Ez a szörnyeget mosta le Gyurcsányt a politikai pályáról, és okozott Orbánnak kétharmadot.

Azonban ami most az ország és világ előtt áll, sokkal robusztusabb válság, mint az akkori, éppen ezért egy olyan erős kezű és magabiztos vén róka, mint Orbán is belerokkanhat.

Elszálló árak, egyre növekvő államadósság

Ez a válság a 30 éve látott legnagyobb lehet. Több sebből is vérzik a magyar gazdaság.

Elszálló infláció, az árak az egekben, és akkor a hiteltörlesztések is ott vannak, a brutális kamatemelés, mely már most kitermelheti a devizahitel 2.0-át a csokos és babavárós családok számára, ami a következő évek nagy megélhetési és lakhatási válságát hozza magával.

Emellett ott vannak a dráguló üzemanygaárak, és az energiaválság, melynek keretében lassan megfizethetetlen lesz az energia

Kényes ponton döfhet nagyot Orbánon

Nem véletlen, hogy rengeteg cikk jelenik meg az utóbbi idpkben arról, hogy Orbán Viktor a ciklusa végére akár „politikia hulla” is lehet.

A még pesszimistább becslések szerint belebukhat a válságba és a 4 éves ciklusát sem tölti ki, azonban ez a legkevésbé valószínű az elemzők szerint.

Ebben az esetben államcsődöt jelentenének, és a Fidesz 5% alá esne a közvéleménykutatásokban.

Orbán vén róka a politikában, és bár politikája megosztó, a gazdasági téren eddig jó ellavírozott valamennyi Orbán-kormány.

A mostani válság azonban a Fidesz szavazótáborának is húsba vágó lesz, mivel az emberek a saját életükben szembesülnek majd azzal, hogy nem tudják megvenni a kenyeret a boltban, vagy nem tudják fizetni a számláikat.

Hirdetés

Vagyis a válság a legkellemetlenebb ponton tud sebet sejteni az Orbáni „mázon”, mert bedöntheti a jóságos és bőkezű kormány képét, amely mindenkit megsegít.

Egyelőre nem csak Orbán, de valamennyi országvezető kivár. Nem tudni, milyen lesz az Európai tél, és hogy a háború meddig húzódik el, mindezek komolyan alakíthatják a jövő árait, és személyes sorsukat.

KRITIKUS VÉLEMÉNY:

Orbán Viktor vén róka, ravasz politikus, akin eddig egyetlen külső „válság”, vagy világbeli történés sem fogott. Sokan már a covid járvány elején is „temették”, mondván, hogy ebbe tényleg bele fog bukni, mert nem tudnak kormányozni, aztán tessék…

Azóta túl vagyunk öt járványhullámon és egy válság kellős közepén vagyunk, de egyelőre nem látszik az, hogy a kormányban káosz lenne.

Kapkodnak, innen még nagyot lehet nyerni, de nagyon el is lehet rontani.

Minden attól függ, hogy a magyar kormány és személyesen Orbán hogyan reagál a kritikus megmérettetésekre a válság kapcsán.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű