kedd, március 21, 2023
KezdőlapTudományFöldönkívüli invázió? 5 lehetséges út előtt állhat az emberiség, ha eljönnek

Földönkívüli invázió? 5 lehetséges út előtt állhat az emberiség, ha eljönnek

Tudósok vázolták fel azt az 5 lehetséges forgatókönyvet, mely egy idegen „invázió” során bekövetkezhet.

Vannak köztük kedvező kimenetelű szimulációk is, és egészen megdöbbentőek is.

Az eddigi legátfogóbb tanulmány során megdöbben tő dolgokra derült fény, ugyanis sokkal több lehetőség következhet be,ha eljönnek értünk a Földre, mint azt eddig bármely holywoodi film bemutatta, elég csak a Függetlenség napjára, vagy mondjuk az Érkezésre gondolni.

Hirdetés

Földönkívüliek hozzák el a világvégét

Az első és talán legpesszimistább forgatókönyv szerint ténylegesen a fajunk túlélését pecsételhető meg, ha ránk találnak és eljönnek a Földre az idegenek.

Ebben az esetben ugyanis kifejezetten pusztító szándékúak lennének és mivel ide tudtak utazni, nálunk jóval fejlettebb haditechnikával is rendelkeznek, így kvázi esélyünk sem lesz velük felvenni a harcot.

Ez esetben a Föld erőforrásaira hajtanak és az emberiség elpusztítandó élőlény lesz a szemükben, olyanokká válunk számukra, mint a kártevők egy veteményesben.

Az emberi civilizációt teljesen kipusztíthatják, vagy a túlélőket rabszolgasorba taszíthatják, esetleg kísérleteknek vethetik alá.

Emberi rabszolga falanszter

Ez már egy sokkal kedvezőbb lehetőség, de még ebben az esetben is lerohannának minket.

Le is győzik a civilizációnkat, majd szabadság nélküli ideológiákra nevelnék át a következő civilizációkat.

Olyanok leszünk, mint a beprogramozott, szorgos hangyák egy gigantikus falanszterben. Elpusztítva tehát nem leszünk, de uralom alá hajtva, rabszolgasorba taszítva igen.

Szó szerint felzabálnak minket

Ez talán a leghorrorisztikusabb,d e nagyon is lehetséges vészforgatókönyv.

Lehetséges ugyanis, hogy az idegenek számára táplálékforrásként is szolgálhatunk.

Ez elképzelhetetlenül hangzik ma még a tápláléklánc csúcsán álló embernek. Pedig a tudósok szerint könnyen lehet, hogy mi ugyanúgy az eleségei lehetünk más kozmoszban ólálkodó fajoknak, mint a hangyászsünnek a hangyák…

Hirdetés

Belegondolni is félelmetes, hogy itt a Földön tenyésztelepeket létrehozva szaporítanának minket mint más haszonállatokat, későbbi fogyasztás céljából.

A Kolumbusz teória

Sokan nem nem vetik el az úgynevezett Kolumbusz teóriát sem, miszerint úgy járhatunk, mint az indián őslakosok, amikor Kolumbusz a seregével betoppant a kontinensre.

Egyébként a 2018-ban elhunyt Stephen Hawking is arra figyelmeztetett mindenkit,

hogy nem kellene üzenteket küldözgetnünk a világűrbe, mert könnyen egy olyan találkozónak lehetünk részesei, ami Kolumbusz és az őslakosok között történt.

Rejtélyes halálesetek történnek, majd az emberi faj létszáma különös betegségekben kezd el drámai mértékben megzuhanni. Az egész mögött egy irányított népirtás fog állni, melyet a földönkívüli faj indított el, így harcok és csata nélkül kényszeríthetnek térdre minket.

Saját magunk pecsételjük meg az emberiség sorsát

Ez a lehetőség azt veti fel, hogy az idegenek létezésének és érkezésének bejelentése nem várt folyamatokat indítana el a társadalomban.

Ezzel legjobban talán a Függetlenség napja néhány jelenete, vagy a District 9 egyes részei foglalkoznak mélyebben.

Lehet, hogy az idegenek semleges szándékkal érkeznek, mondjuk nyersanyagot bányászni a bolygónkra, de a diplomáciai kapcsolatfelvételt egy háború kirobbanása követheti az emberek felől érkező rosszul irányzott lépés, vagy merénylet miatt.

Anarchia törne ki, vallások kerülnének ideológiai válságba, és az emberek egy része nem fogadná el a messziről érkezett látogatókat.

A hadsereg és a rendőrök elbírnak a legtöbb bűnözővel és huligánnal, de mi történne, ha a fejlettebb hárommilliárd akár 10%-a következmények nélkül randalírozni kezdene. Lényegében maga ah emberiség robbantana ki egy bolygóközi háborút, melynek mi húznánk a rövidebbet.

Így pedig önmagunk pusztulását idéznénk elő.

Fontos hangsúlyozni, hogy a tudósok ebben az 5 lehetséges vészforgatókönyvben azokat a lehetőségeket, kimeneteleket vetették fel, amik egy ellenséges szándékkal érkező idegen civilizáció esetén történhetnének meg.

Szerintetek melyik a legvalószínűbb szcenárió?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű