vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapBelföldFerenc pápa titkos misszión volt Orbánnál: a Vatikán mesterterve, mindenkit "átvertek"?

Ferenc pápa titkos misszión volt Orbánnál: a Vatikán mesterterve, mindenkit „átvertek”?

„Kész vagyok mindent megtenni, ami szükséges. Egy misszió van folyamatban, de ez még nem nyilvános. Ha az lesz, majd felfedem”

– mondta a katolikus egyházfő anélkül, hogy további részleteket közölt volna a békemisszióval kapcsolatban.

Orbánnak szegezhetett kemény kérdéseket, de ez nem nyilvános

„Úgy vélem, békét csakis a csatornák megnyitásával lehet kötni. Sosem lehet békét elérni elzárkózás útján” – fogalmazott a pápa.

Hirdetés

Megbeszélte az ukrajnai helyzetet Orbán Viktor miniszterelnökkel és Hilarion metropolitával, az Orosz Ortodox Egyház budapesti-magyarországi egyházmegyéje kormányzójával.

„A tanácskozásokon nem pusztán a Piroska és a farkasról beszéltünk. Mindezeket a dolgokat megvitattuk. Mindenki érdekelt a békéhez vezető útban”

-hangsúlyozta Ferenc pápa.

A pápalátogatás mint a Vatikán titkos missziója?

A háború kitörése óta a pápa heti rendszerességgel sürgeti a békét, és sokszor elmondja, hajlandó közvetítőként fellépni Kijev és Moszkva között.

Sokak szerint a Vatikán erősen fogalmazva mindenkit „átvert” és a pápalátogatásnak egyértelműen volt egyfajta békemisszió szerepe, de nincs is ezzel gond.

A kérdés, hogy erről Orbán maga tudott-e, vagy ő is csak statisztája ennek a globális sakkjátszmának, amit a Vatikánon belülről irányíthatnak, és amiről még maga a pápa sem hajlandó egyelőre beszélni…

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű