vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományFejlett, gyarmatosító fajok ólálkodnak a galaxisunkban - figyelmeztetnek a tudósok

Fejlett, gyarmatosító fajok ólálkodnak a galaxisunkban – figyelmeztetnek a tudósok

Eddig a szerencsénken múlt, hogy még nem vették észre minket?

Egyre biztosabb, hogy a mi rendszerünk, mint a galaxis, mind pedig a tejútrendszer több fejlett, idegen civilizációnak is otthont ad rajtunk kívül.

Nem szabad felelőtlenül küldözgetnünk az űrbe a jeleinket

Ha ez így van, akkor az alapjaiban változtathat azon a protokollon, amivel most üzeneteket küldözget az emberiség az űrbe.

Hirdetés

Az idegenek ugyanis több tucatnyian is lehetnek (idegen fajok) de 4 olyan fejlett, de ÁRTÓ szándékú kolónia is lehet köztük, mely veszélyt jelenthet ránk nézve.

Ha ez igaz, akkor megkezdődhetett a visszaszámlálás, és ugyanarra a sorsra juthatunk, mint annak idején Amerika őslakosai, amikor Kolumbusz betoppant…

Annak idején már Stephen hawking is élt ezzel a hasonlattal és azt állította, hogy ha üzeneteket küldözget szét az emberiség a mélyűrbe, akkor akaratlanul is felhívhatjuk olyan civilizációk figyelmét, amiknek nem kellene.

Ne biztos, hogy szerencsés találkozás lenne

Lehetséges, hogy ugyan nem gonoszak az idegenek, de semlegesek, és úgy tekintenek majd ránk, mint a hangyákra, vagy bogarakat.

Mint amikor egy felfedező a dzsungelben kutat és időnként bizony eltapos számos fajt, mert közömbös.

Ha valaha idegenek látogatnak el a Földre, az nagyon hasonlóan végződhet ahhoz, mint amikor Kolumbusz betoppant Amerikába.

Mint tudjuk, ez végzetes volt az őslakos indiánok számára…

Több rosszindulatú faj ólálkodhat a Tejútrendszerben

Egy friss tanulmány szerint, melyet a METI készített, több, egész pontosan négy rosszindulatú civilizáció létezhet a Tejútrendszerben.

Számításaik szerint ha 18.000 csillagközi üzenetet küldünk ki az űrbe, különböző irányba, akkor az esélye annak, hogy ezek az ártó szándékú fajok rátaláljanak a jelek forrására, már akkorára nő, mint egy lehetséges aszteroida becsapódás.

Ez pedig csillagászati értelemben igen jelentős.

Hirdetés

Mit gondoltok?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű