vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományEgy több évszázada élt pápa múmiája porig rombolhatja az egyház hazugságait?

Egy több évszázada élt pápa múmiája porig rombolhatja az egyház hazugságait?

Amit találtak, az az egész Bibliát egy óriási zárójelbe teheti. Az egyház bukását hozhatná el – állítják egyesek.

A Biblia hazugság volt? Egy pápa teste bizonyíthatja

Létezik egy titok, ami talán örökre megváltoztathat mindent.

Legalábbis egyes régészek és vallástörténészek ezt állítják azzal kapcsolatban, ami egy 1700 éves pápa mumifikálódott teste mellől előkerült.

Hirdetés

És ami részben azt bizonyíthatja, hogy a Biblia valójában nem egy szentírás, hanem az egyház hatalmi logikája mentén összeollózott irat.

Egy törvénykönyv, mellyel a Vatikán folyamatosan visszaélt és amit úgy manipulált, hogy az a saját narratíváját erősítse meg Jézussal és Istennel, a keresztrefeszítéssel kapcsolatban.

I. Szent Piusz pápa teste a tudomány mai állása szerint 1700 éves. A test maga természetes folyamatok során mumifikálódott, mindenféle balzsamozás nélkül.

1789-ben azonban a katedrát lerombolták, majd a sírt is megnyitották, hogy a testet áthelyezzék.

Ekkor döbbentek meg alaposan azok, akik jelen voltak a koporsó felnyitásakor, ugyanis amikor sikerült kinyitni, akkor egy szinte tökéletesen épségben lévő test fogadta őket.

Dokumentumok, melyek boríthatnak mindent

2010-ben vizsgálták meg újra a leletet sokkal körültekintőbben, mint eddig bármikor, és olyan megdöbbentő felfedezésre jutottak, amiről az egyház nem tudott – vagy csak nem akart tudni.

Kiderült, hogy a holtteste feje alatt lévő tartópárna tele volt korábban növényekkel és zöldségekkel, ez nyomta el hosszú időn át a holttest szagát, és egyben képes volt azt konzerválni is.

Ez azonban nem minden: olyan dokumentumot kerültek elő a párna belsejéből, melyek Jézus Krisztus életének különböző verzióit mesélték el.

Ezek olyan apokrif, a Bibliából direkt kiollózott iratok voltak, melyek soha nem kerülhettek napvilágra.

Apokrif iratok, hazugságok Jézusról?

Léteznek olyan elméletek is, miszerint a keresztes háborúk, hadjáratok is részben azért voltak, hogy za efféle irtokat felkutassák és megsemmisítsék.

Arról van szó ugyanis, hogy ezek az iratok olyanok voltak, mintha csak vázlatok lennének. Ugyanazon történet több ponton eltérő variánsai. Mintha fogtak volna egy történetet, és más-más átiratokat készítettek volna róla.

Hirdetés

A tény, hogy ezek Jézusról írnak, és a kormeghatározás során az is kiderült, hogy hitelesek, mind azt sugallták, hogy Jézus megváltástörténete csak kitaláció volt.

A vád az, hogy Krisztus történetét csak elhintette az egyház egy ponton a történelemben, és valójában nem is élt ilyen személy a bolygón. vagy egy másik változat szerint Jézus ugyan létezhetett, de egy egyszerű ember volt, és a róla szóló Bibliában szereplő részek mind túl vannak színezve, vagy meg vannak másítva az ott leírt történetek.

Történelemhamisítás az egyház által?

Az iratok között több olyan is van, ami a megváltás történetét meséli el, de más-más személynevekkel és eltérő életutakkal.

Ez az egész pedig azt sugallja, hogyha valóban meg is történt a megváltás és Jézus valódi személy volt, valami miatt el akarták tusolni az eredeti történéseket, kvázi az egyház történelemhamisításba kezdett 1700 tájékán.

Ha ez igaz, akkor ez lehet az egyház legsötétebb titka, és nem véletlen, hogy nem beszélnek róla, és megpróbálták rendre ellehetetleníteni ezen információk felszínre hozását.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű