vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapKülföldBűn és „rituális megaláztatás" a Vatikánban? Ferenc pápa minden vezetőt menesztett

Bűn és „rituális megaláztatás” a Vatikánban? Ferenc pápa minden vezetőt menesztett

Óriási „kirúgások” a Vatikánban. Az Egyház erkölcsi korszakváltáson megy keresztül?

Óriási elbocsátások és botrány a Vatikán ernyőszervezetében

A Nemzetközi Karitász a katolikus egyház ernyőszervezete, amely összesen 162 katolikus jótékonysági szervezet munkáját koordinálja a világ több mint 200 országában, és

Ferenc pápa ennek a szervezetnek a tagjait bocsátota most el.

Hirdetés

Minderről azt követően döntött a Karitász teljes vezetőségének a menesztése mellett, hogy a szervezet római központjában felmerült a gyanú, miszerint megalázták és zaklatták a dolgozókat.

A vizsgálatok is igazolták a visszaéléseket

Mindezt megelőzte az, hogy egy átfogó vizsgálatot végeztek a Karitász központjában, külső vállalatvezetési és pszichológiai szakértők bevonásával.

Ez azt állapította meg, hogy a beszámolók sajnos mind igazak voltak.

Közleményükben azt írták: arra nincs bizonyíték, hogy pénzügyi visszaélésekre vagy szexuális zaklatásra került volna sor, de több olyan problémát is azonosítottak, amelyek „azonnali cselekvést igényelnek”.

A döntés hatására felállt Ferenc pápa néhány „embere” is

A pápai döntés után lemondott a sajtóban gyakran „ázsiai Ferencként” emlegetett Luis Antonio Tagle bíboros is, aki névleg a Karitász elnöke volt, de a szervezet mindennapos működtetésében nem vett részt

Az egyház és Ferenc pápa a valaha volt egyik legnehezebb korszakában van.
napjainkban ugyanis egyre elfogadottabb az a nézet, miszerint az Egyház egy drasztikus erkölcsi lezüllésen ment keresztül a kétezres évek óta.

Sőt, léteznek olyan vélemények is, miszerint az egyik utolsó tényleg igaz hitű pápa II. János Pál pápa volt, de már az ő idejében is elkezdődtek a durva visszaélések az egyházon belül.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű