kedd, március 21, 2023
KezdőlapBelföldBrüsszel szándékosan bombázná vissza Magyarországot a gazdasági középkorba

Brüsszel szándékosan bombázná vissza Magyarországot a gazdasági középkorba

A cél az, hogy újra egy gyarmati, „függő” szerepbe kerüljön az ország? Az EU-s pénzek körüli sakkjátszma oka nyilvánvaló…?!

Brüsszel felrúgta az asztalt, nincs több EU-s pénz?

Egyre biztosabb, hogy Magyarország főjhatja az EU-s pénzeket, forrásokat.

Raádásul az Európai Bizottásg tőle telejsne szokatlan módon váratan fordulattal döntött.

Hirdetés

Az Ursula von der Leyen csapata által vezetett szervezet is megszavazta azt, hogy Magyarország ne kapja meg a most szóban forgó forrásokat, mert amit az EU felé teljesítettek, az nem elégséges a vállalások tekintetében.

Navracsics Tibor is megszólalt az ügyben:

A miniszter az RTL-nek viszont már arról beszélt:

nem kaptak semmilyen hivatalos értesítést, informálisan tudták meg, hogy Ursula von der Leyen főbiztos kabinetvezetői szerdán délután háttérbeszélgetést tartottak a sajtónak, ott ismertették a bizottság álláspontját.

Szerinte ez szokatlan, mert eddig az Európai Bizottság és a magyar kormány is tartotta magát ahhoz, hogy ha új körülmény merül fel, először egymást értesítik.

Az ország gazdasági ellehetetlenítése a cél?

A magyar kormány körüli holdudvarban azonnal felmerült az a régebbi narratíva, miszerint a magyar kormányt kívülről akarják megbuktatni, méghozzá Brüsszel segítségével úgy, hogy elvonják az ország működéséhez szükséges EU-s forrásokat.

Ez azonban egy burkolt beismerése annak, hogy 12 év után sem tud önműködően megállni az országunk a saját lábán, azaz folyamatosan az EU pátyolgatására szorulunk.

Sokak szerint Brüsszel egy központból irányító hatalom, melyek célja az, hogy Magyarországot ismét egy „függő” országgá alakítsa vissza, mely erősen függ politikai értelemben is (nem csak gazdaságilag) az EU szívében zajló döntésektől.

Az EU elemi érdeke Magyarország túlélésének kulcsa?

Az azonban nem tiszta, hogy ez miért lenne az érdeke az EU-nak.

Hirdetés

Lássuk a tényeket: ellenben annak van némi értelme és van logika mögötte, hogy az EU nem akar nagyon megerősödő országokat, hiszen ezek megérhetnek egy kilépésre, lásd a Britek által végrehajtott Brexit, ami ugyan utólag kiderült, nem jól sült el, de alapjaiban kérdőjelezte meg az EU létét.

Magyarország gazdaásgi kivéreztetése csak akkor éri meg az EU-nak, ha nem a végtelenségig történik ez.

A magyar kormány egyik narratívája szerint valójában Orbán Viktort akarják megbuktatni ezzel, hogy folyamatosan húzzák az EU-s pénzek folyósítását, remélve hogy a gazdaságilag összeomló ország népe majd elzavarja a saját vezetőjét.

Ki mit gondol?

Mi lehet a valódi politikai ok az EU különös döntései mögött?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű