kedd, március 21, 2023
KezdőlapKülföldBiden szerint az ukránok támadhatták meg Lengyelországot? Felelőtlen bejelentése nagy port kavart

Biden szerint az ukránok támadhatták meg Lengyelországot? Felelőtlen bejelentése nagy port kavart

Joe Biden olyat mondott, ami alapjaiban kavarhatja fel az állóvizet. Gyakorlatilag egy az egybe megy a háború az elejétől. Olyan műhold felvételeket mutatnak, amin kivehető amint lent lövöldöznek egymásra. Pont ezt nem lehet „visszanézni”?

Rakéta támadás érte Lengyelországot

Két ember meghalt Lengyelországban, amikor az ukrán határhoz közeli Przewodów városban rakéta csapódott egy gabonaszárítóba

– számolt be a honlapján a Radio Zet.

Hirdetés

Mint írták, a Lublintól délkeletre, az ukrán határtól néhány kilométerre fekvő településre két, feltehetően, tévesen célzott rakéta csapódott be.

Lengyelország a NATO tagja, a katonai szövetség védelme alá tartozik.

Az országban nagy létszámú amerikai és szövetséges haderő állomásozik.

Joe Biden szerint valószínűtlen, hogy Oroszország támadott volna

Joe Biden az eseményekkel kapcsolatban azonban váratlan kijelentést tett, és egyáltalán nem azt, amire mindenki először gondolna.

Ő ugyanis már most, idejekorán kijelentette, hogy valószínűtlen, hogy az oroszok lettek volna, vagyis a rakéta csapás mögött Ukrajna állhatott.

Ez utóbbit így nyíltan nem mondta ki, de a logika alapján ha nem az oroszok voltak, ki más lehetett volna?

Hacsak Lengyelország nem bobmáztatja meg saját magát…

Valószínűtlen, hogy Oroszországból lőtték ki azt a rakétát, amely Lengyelországban csapódott be kedd este, két embert megölve

– mondta Joe Biden.

Hirdetés

Az amerikai elnök arról beszélt újságíróknak: még tart a vizsgálat, amely felderíti, hogy pontosan mi történt, de az első információk alapján a rakéta röppályája olyan volt, amely valószínűtlenebbé teszi azt, hogy Oroszországból lőtték volna ki. „De meglátjuk”

– tette azért hozzá.

Ez persze azt nem jelenti, hogy Fehéroroszországból nem lőhettek volna.

Furcsa módon az oroszok is vadul tagadnak.

Akár szabotázs is lehetett a harmadik világháború kirobbantására?

Már most is léteznek olyan teóriák, amik szerint valójában egy eddig ismeretlen fél, vagy kisebb csoport hajthatta végre azzal a céllal, hogy így robbantsák ki a harmadik világháborút.

Ne feledjük, Lenygelorzság NATO tag, ha valóban az oroszok lőttek, az képes lehet tovább eszkalálni a háborút – vélekednek egyes szakemberek.

Ugyanakkor szeretnénk mi is hangsúlyozni, ez csak egy az eset kapcsán elterjedt szóbeszéd, senki sem tudta megerősíteni, sem pedig cáfolni.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű