kedd, március 21, 2023
KezdőlapGazdaságAz Északi Áramlat elleni merénylet egy "Dominó hatás" kezdete lehet?

Az Északi Áramlat elleni merénylet egy „Dominó hatás” kezdete lehet?

A magyar biztonságpolitikai szakértő azt állítja, bizonyítéka van rá, hogy ezt előre sejteni lehetett, mielőtt bekövetkezett?

Tarjányi Péter sokat mondó bejegyzést tett közzé.

Tarjányi Péter biztonságpolitikai szakértő igen érdekes Facebook bejegyzést tett közzé, melyben az elmúlt pár nap nagy port kavart eseményéről beszélt.

Hirdetés

Egyúttal megemlítette:

Az új könyvéről részleteket árul el, mert az „élet felülírta”, méghozzá rendkívül aggasztó módon.

Tarjányi Péter bejegyzésében így fogalmaz:

„Sokan kértetek, hogy új regényünk a DOMINÓ kapcsán meséljek kicsit többet annak tartalmáról, hátteréről…

Nos, ezt eddigi könyveink kapcsán általában kerültük, de most, a megszokottaktól eltérően mégis megteszem.

Ennek oka az, hogy amiről új könyvünk szól néhány nappal ezelőtt megtörtént…

Igen, igen jól sejtitek az Északi Áramlatról van szó és arról milyen hírszerzési, katonai játszmák állhatnak a háttérben.

Hónapokon át ezzel a témával “keltem és feküdtem”. Energetikai szakértők, gazdasági szakemberek, diplomaták és természetesen speciális katonai, hírszerzési tudással bíró emberek segítettek, hogy megértsem miként lehet térdre kényszeríteni Európát egy ilyen titkos akcióval…

Döbbenetes érzés, hogy miközben a könyvön dolgoztunk – párhuzamosan velünk egyszerre – néhány ezer kilométerrel arrébb egy speciális egység valójában felkészült erre a műveletre

Hirdetés

És lám a fikció valósággá vált.

Szerettem volna, ha ez nem történik meg.

Szerettem volna ha a könyvben szereplő események gondolatkísérlet szintjén maradnak, de az élet mint legnagyobb rendező másként döntött.

Ha szeretnétek tudni mi vezetett valójában a ma történéseihez, ha érdekel Benneteket mi köti össze néhány ember sorsán keresztül világunk sorsfordító eseményeit a DOMINÓN keresztül válasz kaphattok.

/ A kézirat már a nyomdában és a várható megjelenés november elején várható/”

Többeknek „az jött le” Tarjányi Péter soraiból,hogy Putyin „különleges hadművelete”, első lépés volt,egy sokkal nagyobb cél eléréséért.

Valójában a teljes igazság az, hogy most sem lehet egyelőre tudni, hogy ténylegesen ki áll az Északi Áramlat gázvezeték legalább négy helyen valószivárgása mögött, de Oroszország már most elkezdte nyomni azt a narratívát, hogy ez az USA akciója volt, újabb provokációként.

Azonban mások arra figyelmeztetnek: az orosz propaganda rendszeresen bevett taktikája, hogy azzal vádolják meg az ellenfelet, amit ők maguk hajtanak végre.

A jelen zizegős, káoszba torkolló biztonságpolitikai színterén egyvalamiben biztosak lehetünk:

Sokan akarják Európa vesztét, még többen akarják Európát konkrétan térdre kényszeríteni, és sokan érdekeltek abban, hogy ne derüljön ki, mi törtné az Északi Áramlattal.

Az azonban ugyanilyen biztos, hogy a mai kor technológiája lévén (amikor már műholdakról kiszúrják ha valaki egy tisztáson épp egy testet ás el) egészen biztosan ki fog derülni, milyen erők, vagy erő áll a szabotázs mögött.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű