hétfő, március 27, 2023
KezdőlapTudományAz állatok érzékelik a túlvilágot és a halottakat - állítják a tudósok

Az állatok érzékelik a túlvilágot és a halottakat – állítják a tudósok

A tudomány is igazolta: van az állatok egy részének egy olyan hatodik érzéke, ami messze túlmutathat a mi anyagi világunk érzékelésén.

Az állatok hatodik érzéke már bizonyított, de lehet hogy kihat az anyagi világon túlra is

Sokan nem tudják hová tenni azokat a beszámolókat, melyek arról győzik meg a világot, hogy az állatok képesek megérezni a szeretett gazdijuk vagy rokonaik halálát.

Hirdetés

Se szeri se száma azoknak az elbeszéléseknek, amikor kutyák és macskák jeleztek előre tragikus történéseket, vagy mozdulatlanul kémlelték a szoba sarkát, mintha látnának ott valakit.

Nos, a tudósok egy része szerint egyáltalán nem kizárt, hogy mindez az állatok titokzatos hatodik érzékében keresendő.

A hatodik érzék biológiailag valóban létezik ezt már egyetlen tudós sem vonja kétségbe.

Ez alapján tájékozódnak az állatok, vissza találnak nagyon messziről az otthonukba ha kell, vagy megérzik jó előre a földrengéseke és egyéb természeti katasztrófákat.

Az energiákat érzékelik egy hipotézis szerint

Egyes nyitottabb tudósok már korábban is úgy vélték a szellemjárásért, az állatok áltla érzékelt jelenségekért a visszamaradt energiák a felelősek.

Ezeket az energia lenyomatokat nem mindig lehet érzékelni, ám néhány „fejlettebb” ember képes rá. A tudósok úgy vélik, az efféle kísérteteknek van szaga és hangja is, ezeket érzékelik az állatok.

Mivel házi kedvenceinket évezredek óta szelídítjük, azok megtanulták érzékelni az energiáinkat, így alkotunk tökéletes összhangot velük.

Megdöbbentő esetek: bizonyíték vagy anekdota?

Számtalan olyan történetet lehet hallani, melyek azt támasztják alá, hogy valóban vár ránk valami a halált követően, és hogy ezt az átlépést az állatok előre megérzik.

Furcsa, és a mai napig nem megmagyarázható módon

az állatok a saját halálukat is megérzik, ilyenkor elvonulnak valahová egyedül meghalni, ezt sok kutyás és macskás gazdi tudja megerősíteni.

Az ebek érzékeivel kapcsolatos vizsgálatok vitatható bizonyítékot adnak a valós érzékek, és a természetfeletti érzékelésének elkülönítésére.

Egy 1999-es kutatásból kiderült például, hogy a gazdi hazaérkezésének korai jelzése egyszerűen a jó kutya-gazda kapcsolaton alapszik.

Hirdetés

Több száz négylábúnál figyelték meg, hogyan reagál a váratlan hazaérkezésre, és egyik se volt meglepett.

Az anekdotáknak, elbeszéléseknek ugyanakkor nem lehet hinni, legalábbis nem szabad bizonyítékként felfogni őket.

Mindenesetre jól jelzik, hogy van itt valami megmagyarázhatatlan, amit a tudomány még mindig csak kapirgál, és nem nézett eléggé a mélyére.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű