vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapGazdaságA szankciók hatása: halálra fagynak az oroszok a saját lakásaikban: durva jelentés...

A szankciók hatása: halálra fagynak az oroszok a saját lakásaikban: durva jelentés érkezett az oroszok felől

„Jégvarázs” az oroszoknál? Az orosz lakosoknak már azt javasolják, hogy fűtsenek sütővel!

Putyin többször is megfenyegette a Nyugatot azzal, hogy ha nem vásárolnak az oroszoktól energiahordozókat, akkor halálra fognak fagyni.

Most úgy néz ki, hogy Oroszországnak sokkal nagyobb gondot okoz a fűtés, mint a Nyugatnak.

Hirdetés

Elsült az a bizonyos karmapisztoly?

Létezik az a híres karmapisztoly, melynek lényege általában az, hogy törvényszerűen mindig visszafelé sül el.

Ez esetben Putyinnak viszketett az ujja a ravaszon, és ő és az oroszok járhatnak pórul.

Putyin több ízben is durván megfenyegette Európát azzal, hogy elzárja a gázt és végleg meg fognak fagyni az emberek Európában.

Legalábbis hogy úgy járnak, mint az orosz népmesében a farkas, akinek úgy megfagyott a farka, hogy azt el is hagyta egy befagyott tóban. Most azonban úgy néz ki, nem Európa, hanem az oroszok járnak úgy, mint a mesebeli farkas.

Azonban megérkezett tél tábornok az oroszokhoz is, méghozzá igen kemény belépővel.

Moszkvában például az elmúlt egy hétben nappal sem haladta meg a hőmérő higanyszála a -4 Celsius-fokot. Jóval hidegebb van Moszkvától keletre Jekatyerinburgban, ahol jelenleg nappal is bőven -10 Celsius-fok alatt van a hőmérséklet.

Ez miért is lényeges? Mer a szankciók működnek, egyes jelentések pedig már most halálra fagyó oroszokról beszélnek.

Az oroszok halálra fagynak otthonaikban?

Bár minden évben vannak a távfűtéses orosz rendzserekben karbantartások miatt néhány órás kimaradások, idén ezek a kimaradások jóval hosszabbakká váltak a beszámolók szerint.

Sőt, a régió városaiban a távfűtéses lakások harminc százalékában hetek óta nincs semmilyen fűtés.

Hirdetés

Ha egy-két napra mégis sikerül helyrehozni a fűtési rendszert, akkor ezután nem sokkal újabb napokig 10–12 Celsius fokos lakásban kell élniük az itt lakóknak. A legnagyobb gond Ribinszkben van, ahol nemrég a város vezetője, Denisz Dobrjakov őszintén elmondta, hogy a szankciók miatt nem jutnak hozzá a megfelelő szivattyúkhoz, amik vannak még a raktárakban, azokat Moszkvában és Szentpéterváron használják fel.

Azonban nem csak Ribinszkben vannak problémák az 50-60 éves távfűtési rendszerrel. A karbantartások elmaradása és a besorozott szakemberek miatt hasonló gondokkal küzdenek többek között; Krasznodarban, Primorjében, Abakanban és Nyizsegorodszkban is. Több város lakói is levelet küldtek Putyinnak, hogy segítsen a fűtés nélkül maradt embereken.

Már sütővel fűtenek, hogy ne fagyjanak halálra

A hatóságok és egyes városvezetők már most ajánlásokat tettek közzé.

Azt javasolják például, hogy a kiesett időszakokban a lakosok fűtsenek a sütővel(!), öltözzenek rétegesen, illetve szerezzenek be hősugárzót, amelynek egyébként hirtelen kétszeresére emelkedett az ára a gondban lévő régiókban.

A távfűtési probléma súlyosságát jól jellemzi, hogy a hírek szerint az elmúlt egy hétben öten fagytak halálra távfűtéssel ellátott lakásukban.

Ugyanis az időjárás Vlagyimir Putyin előrejelzése ellenére egyelőre nem az oroszoknak kedvez.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű