vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományA NASA a földönkívüliekről és egy lehetséges idegen invázióról beszélt

A NASA a földönkívüliekről és egy lehetséges idegen invázióról beszélt

Az amerikai űrkutatási szervezet, a NASA kutatócsoportja közleményt adott ki. Tényleg ez várhat az emberiségre?

Aggasztó felvetés

A NASA szerint a földön kívüliek létének kérdése kulcskérdés lehet, már csak az emberi faj jövője, annak túlélése szempontjából is.

Arra ugyanis semmilyen garancia sincs, hogy békével fognak érkezni, és hogy az emberiség ezt a kozmikus kapcsolatfelvételt egyáltalán túl fogja élni.

Hirdetés

Most ráadásul a NASA maga adott választ egy lehetséges földönkívüli kapcsolatfelvételre és egy esetleges invázióra.

Tényleg meg vannak számlálva a napjaink?

Mégsem békével jönnek, hiába fejlettek?

Az amerikai űrkutatási szervezet, a NASA kutatócsoportja szerint azért nem találkoztunk még földönkívüli civilizációk nyomaival az univerzumban, mert minél magasabban fejlett egy technikai civilizáció, annál inkább hajlamossá válik saját maga elpusztítására.

A kutatócsoport prognózisa meglehetősen borúlátó, mert szerintük magát az emberi fajt is ez a veszély fenyegeti.

Ha viszont egy idegen civilizáció képes a technikai fejlettség magas fokán is túlélni, akkor jó eséllyel összetűzésbe kerül egy másik civilizációval, amelyet leigáz.

Vagyis, ha idegenek érkeznek a Földre, akkor azt aligha békés szándékkal teszi.

Egyébként korábban maga Stephen Hawking, a világhírű elméleti fizikus professzor is ezt vallotta.

Évekkel ezelőtt még halála előtt arra figyelmeztetett: nem lenne szerencsés, ha az űrbe küldözgetett üzeneteink alapján ránk találnának, és a találkozás Kolumbusz és az amerikai őslakosok találkozójához lenne hasonló.

Mint azt a történelemből tudjuk, az őslakosok nagyon ráfáztak arra, hogy a telepesek felfedezték a kontinenst.

Rengeteg fejlett civilizáció halhatott ki: tényleg egyedül vagyunk?

„Azt feltételezzük, hogy egzisztenciális katasztrófa várhat ránk is, ahogy társadalmunk egyre mélyebben fedezi fel a világűrt”

Hirdetés

– áll többek között a jelentésben.

A tudósok ezzel azt akarják mondani, hogy szerencsére jó eséllyel mi magunk nem találunk rá más fajokra, mivel a fejlett civilizációk túl rövid ideig léteznek ahhoz, hogy kapcsolatba lépjenek velünk vagy másokkal.

A kutatócsoport szerint az univerzum történetében már eddig is számtalan magasan fejlett technikai civilizáció létezett, azonban ezek mind kihaltak.

(Ön)pusztító spirálban vannak a fejlett idegen civilizációk?

Az önpusztító folyamatokon kívül esetleges jelleggel ugyan, de olyan külső kozmikus fenyegetés potenciális veszélye is fennáll, mint például egy nagyobb tömegű aszteroida becsapódásának a kockázata.

Sőt, a veszélyek között felmerülhet, kizárni nem lehet azt, hogy valahogyan mégis egy fejlett, idegen faj útjába kerülünk.

Ez esetben letarolhatnák a bolygónkat, mint ahogyan a felfedező tapos bele a hangyabolyba, a túrája során.

Erre azonban szerencsére kicsi az esély a tudósok szerint, mert valószínű, hogy alig van hozzánk hasonló fejlett fakj a kozmoszban jelenleg, amik epdig léteznek, túl messze vannak ahhoz, hogy kapcsolatba lépjünk velük.

A jelentés a galaktikus technikai civilizációk „öngyilkosságra való hajlamának” tudja be, hogy mindeddig nem sikerült egyetlen földönkívüli civilizáció nyomára sem akadnunk.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű