kedd, március 21, 2023
KezdőlapGazdaságA kormány már decemberben kivezetheti a benzinárstopot: nagy a baj

A kormány már decemberben kivezetheti a benzinárstopot: nagy a baj

Valamennyi szakértő állítja, hogy legkésőbb januárban, de akár decemberben is érkezhet a kormány bejelentése a benzinárstop kivezetéséről. Kiderültek a részletek.

A kormány a bejelentés előtt áll

Egyre biztosabb, hogy még decemberben, legkésőbb januárban bejelentik a benzinárstop kivezetését – erősítette meg több különböző szakmai forrás.

A Mol százhalombattai finomítója műszaki hiba miatt 50-55 százalékos kapacitáson termel. Amennyiben a helyzet nem változik rövid időn belül, decemberre az ársapka is fenntarthatatlanná válhat, állítják a szakértők.

Hirdetés

Ez mindenkinek fájni fog?

Ezzel ellentétes a közvélekedés.

Rengeteg családnak van autója, de azt hozzá kell tenni, hogy a hatósági ár kivezetése már nem fájna olyna sokaknak jelenleg, mint korábban.

Ráadásul az olaj hordónként 80 dollár körüli ára jóval alacsonyabb annál, mint amikor egy éve ársapkát kapott a normál benzin és a normál gázolaj.

Már beállt az üzemanyag hiány?

A Mol sajtóosztálya arról tájékoztatott, hogy a tankerautói folyamatosan úton vannak, és az exportra szánt üzemanyag mennyiségét is korlátozzák.

A vállalat a normál időszakokhoz képest most 15-20 százalékkal több üzemanyagot szállít partnereinek, vagyis ennyivel magasabb a fogyasztás az ársapka előttinél.

Számos beszámoló érkezett az elmúlt napokban arról, ami korábban talán még soha nem fordult elő:

Hogy konkrétan nem volt üzemanyag a kutakon több nagyvárosban és vidéken sem.

Mindezek ellenére a MOL nem ismerte el a hiány tényét:

Bár nincs Magyarországon üzemanyag-ellátási probléma, a Molnak egyszerre kell végrehajtania egy készlet- és egy logisztikai optimalizálást.

A kétezer töltőállomásból körülbelül 1750-et a Mol lát el, ehhez pedig 144 tankautót használnak országszerte

Hirdetés

– tudatta Bacsa György, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű