vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapGazdaságA Kárpát-medence nem éléskamra többé, hanem mindannyiunk sírjává válik - figyelmeztetnek a...

A Kárpát-medence nem éléskamra többé, hanem mindannyiunk sírjává válik – figyelmeztetnek a tudósok

Borzalmas előrejelzés látott napvilágot.

Tényleg itt a vége? Bölcsőnk mellett sírunk is lesz a Kárpát-medence?

A tudósok egy része nemrégiben igencsak vészjósló dogokat jósolt Magyarország és a Kárpát-medence régiója számára.

A várható kataklizma ráadásul nagy valószínűséggel még a mi életünkben bekövetkezhet.

Hirdetés

A borúlátó brit kutatók szerint a világméretű társadalmi összeomlás csak idő kérdése, okozzák azt a klímaváltozás extrém hatásai, egy Covidnál is súlyosabb járvány, egy végzetes világgazdasági összeomlás, avagy ezek bármilyen kombinációja.

Amikor ez bekövetkezik, akkor a Cambridge-i Anglia Ruskin University szakemberei szerint leginkább csak pár, ma még hűvösnek számító szigeten maradhat fent többé-kevésbé jelenlegi formájában a civilizáció.

A Kárpát-medence pedig külöünösen szerencsétlen térség ebben a tekinteben a legfrisseb modellek szerint.

Magyarországot az átlagosnál is jobban fogják érinteni az extrém időjárási jelenségek. Pár évtizeden belül pedig az Alföld egy száraz, sztyeppés területre fog leginkább hasonlítani

– magyarázta Nyitray Dániel, a Greenpeace klímakampány felelőse.

A hőmérséklet mellett a hétköznapjaink is megváltoznak.

A Kárpát-medence egy terméketlen föld lesz, ahol nem terem majd semmi, csak a halál magvai?

Bizonyos élelmiszerek termesztése például lehetetlen lesz Magyarországon.

Ezáltal komoly élelmezési problémák fognak fellépni, és az országra olyan nagy gazdasági teher hárul majd a válság miatt is, hogy nem kizárható a teljes államcsőd lehetősége sem.

Mindemellett a népvándorlás jelentősen fel fog erősödni, és csak komolyabb katonai erővel leszünk képesek megvédeni földjeinket és mindazt az értékeket, amik még megmaradnak itt a Kárpát-medencén belül.

Egyes még vadabb forgatókönyvek azzal a gondolattal is eljátszanak, hogy lesz egy újabb “Honfoglalás” is kényszerből miután élhetetlenné válik a magyarok számára a Kárpát-medence…

Hirdetés

Globális krízis jön, de itt lesz az egyik legrosszabb a helyzet?

Persze ez csak egy jóslat a sok közül, de sajnos valamennyi ehhez hasonló becslés és jövőbe mutató szimuláció is azt mutatja, hogy a Kárpát-medencében a klímaváltozás hatására és a termőföldek „kimerülése” miatt fokozottan súlyos lesz a helyzet.

A tudósok szerint az országunk elemi érdeke kellene legyen, hogy most AZONNAL el kellene kezdeni kidogozni a lehetséges átállásról szóló terveket.

Még a mi életünkben gyökeresen meg fog változni a mezőgazdaság és az élelmezési körülmények, ha túl akarunk élni, akkor lépést kell majd tartanunk ezekkel a megváltozott körülményekkel.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű