vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományA halálunk után még 2 napig feltámaszthatóak vagyunk - állítják a tudósok

A halálunk után még 2 napig feltámaszthatóak vagyunk – állítják a tudósok

A test halálát követően 48 órán át még feltámasztható egy ember?

Halálunk utáni gének egész sereged „támad fel” a szervezetünkben, miután kimúlunk…?

48 óra elteltéig még van visszaút?

Egy kutatás szerint a génjeink még halálunk után is életben maradnak, és teszik a dolgukat. Halálunk után 48 órán át még visszahozhatóak vagyunk az életbe?

Hirdetés

Egy új kutatás, mely azt vizsgálta, hogy a génjeink meddig képes életben maradni a halálunk után, valamint milyen feladatokat látnak el, nagyon izgalmas felfedezésre világított rá.

Kiderült, hogy a génjeink 48 órával a halálunk után is életben maradnak, mi több, élettani folyamatokat is végeznek.

Ez azért nagy jelentőségű felfedezés, mert korábban úgy gondolták, hogy a test halálát követő órákban az összes sejt, idegsejt és szöveti tevékenység leáll, a sejtek elhalnak, így a gének is.

A kutatás eredménye óriási löketet adhat a halál utáni kezelések lehetőségében.

Visszahozhatók lehetünk 2 napig bármikor?

Hiszen ez elméletben azt jelenti, hogy halálunk után 48 órán át még képesek lehetünk visszajönni az életbe.

Igaz ehhez külső beavatkozás, egyfajta kezelés lesz szükséges, de a kutatók és orvosok szerint érdemes elindulni ebbe az irányba.

Hangsúlyozzák ugyanakkor, hogy csak abban az esetben lesz lehetséges halott betegek újraélesztése, ha azok a betegek nem szenvedtek olyan súlyos sérüléseket mely automatikusan halálukat jelentené.

Nem minden esetben működhet

Tehát egy szörnyethalt, kettészakadt motoros testét nem valószínű, hogy fel tudnák támasztani 2 nap után, ugyanakkor egy vérveszteségben elhunyt beteget vissza tudnának hozni – miután pótolták testében a vért.

Halál utáni gének egész serege

Ráadásul az eredmények szerint ezek a szóban forgó gének felelősek azért, hogy az esetleges testet és szervezetünket ért sérülések keletkezésekor beindítanak egy olyan mechanizmus láncot, mely a sérülés kijavításáért felel.

Hirdetés

Ezek a gének a halált követően szokatlanul nagy aktivitást mutatnak.

A jövő tudománya lehet tehát idővel, hogy a halott embereken végzett újraélesztő eljárásokkal hozzanak vissza embereket, kvázi második esélyt adva nekik.

A vallási vezetők, csoportok és hívők egy része ellenzi az eljárást, és azt mondják, nem szabadna bolygatnia természet rendjét.

A halál szerintük elkerülhetetlen, eleve elrendeltetett, és ha valakit ez a sors vár, nem szabad megmásítani azzal, hogy feltámasztjuk.

A kísérletet egereken végezték el, majd emberi testeken is elvégezték ugyanazt.

Az eredmény önmagát igazolta.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű