vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapÉletmódA csirke tiltott részei, amik árthatnak az egészségnek, ha megeszed

A csirke tiltott részei, amik árthatnak az egészségnek, ha megeszed

profi séfek és kutatók dolgoztak össze, hogy kiderüljön: a szárnyasok mely részei számítanak „tiltottnak”, ha az egészségünk megóvása a cél.

Meglepő eredményekre jutottak.

Több különféle tanulmány létezik arról, hogy mely részeit nem tanácsos elfogyasztania csirkének.

Hirdetés

Ezek nagy része tudományosan alá is van támasztva, a profi séfek és étterem tulajdonosok pedig tudnak is róla.

Most egy kooperáció keretében újravizsgálták a tapasztalatokat és a tudományos eredményeket, amik alapján felállították a „tiltott”, vagy legalábbis nem tanácsolt listát arról, hogy mely részét érdemes hanyagolni a szárnyasoknak.

Van köztük olyan, aminek mindössze annyi káros hatása van, hogy hizlal, de vannak jóval kevésbé ártalmatlan részek is.

A csirke bőre a legártalmatlanabb, ugyanakkor nagyon hizlaló tud lenni, mivel a bőr nagy része zsírból áll.

Tévhit, hogy sok kollagén lenne benne, ellenben tényleg könnyen árt az alakunknak.

Ráadásul a nem megfelelően hőkezelt csirkebőrben rengeteg különféle baktérium maradhat fenn.

A csirketüdő már kicsit komolyabb kockázat lehet.

Mint kiderült, még a megfelelő hőkezelés sem képes teljesen eltávolítani belőlük az összes parazitát.

Ez veszélyes lehet az emberek veszélyes fertőző betegségekkel való megfertőzése szempontjából.

Hirdetés

Bár előszeretettel fogyasztunk csirkemájat és csirkafart is, ezekre is igazak a fentiek. Mindennek a kulcsa a nagyon alapos, megfelelő hőkezelés.

Ha valaki gyakran eszik csirkefejet, az veszélyes lehet az egészségére. Tény, hogy a madár fejrésze megtartja a felhalmozódott káros anyagokat – vélik egyesek.

Ez utóbbi tényt nem sikerült komolyabban megerősíteni tudományos szinten is, ráadásul igaz az, ami a többi résznél is:

Ha megfelelő a hőkezelés, akkor túl nagy gond azért nem lehet.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű