vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapTudományA Biblia 98%-a tényleg csak kitaláció? Megdöbbentő elmélettel álltak elő

A Biblia 98%-a tényleg csak kitaláció? Megdöbbentő elmélettel álltak elő

A kereszténységet alapjaiban döntheti le az apokrif, tiltott evangéliumokban található információ?

Egy ősi kézirat egészen másról beszél

A Cambridge Egyetem által felfedezett ősi kézirat nem más, mint a Biblia egy korai verziója.

Egy olyan előfutára a Szent Könyvnek, mely még a King James féle fordítást is megelőzte, és mely olyan sokkoló információkkal szolgál a Biblia eredetére vonatkozóan, ami az egész egyház hitelét elveheti.

Hirdetés

Ugyanis a szóban forgó irat azért is annyira különleges, mert elképesztően sokat ír arról, hogy mi is valójában a keresztény eszme, és Jézus hogyan is élt, és találta ki a kereszténység alapjait.

Ezekkel a dolgokkal az egyház bizonyára mindvégig tisztában lehetett.

A Biblia eredetije teljesen más volt?

Talán nem is véletlen, hogy nem beszéltek különösebben róla, és hogy megpróbálták jó mélyre eltüntetni az akták és régi iratok sűrűjében.

Gyakorlatilag nem volt másról szó, mint arról, hogy félrecímkézték, ezért sokáig felfedezetlen maradt.

Kérdés, hogy ez véletlen történt-e…

A felfedezett Biblia verzió sok érdekes dologról ír, és másabb az egésznek a történetvezetése, mint annak a Bibliának, melyet ma ismerünk.

Ha valóban ez lehet az eredeti Biblia átirata, akkor a King James féle Biblia nagyon átírt ehhez képest, és ez felveti annak a lehetőségét, hogy az egész Szent Könyv, és annak tanításai egynagy hazugságra épülhetnek.

A vád még ennél is többet állít. Sok kutató szerint – akik már látták a King James féle Biblia előtti változatot – azt mondja, hogy jelentősek az eltérések.

Egyes események nem történtek meg, míg más eseményeket csak úgy beleírtak, történelmi személyiségek nyomait „radírozták” ki a végleges változatra, melyet ma ismer a világ.

Hirdetés

Mindent a niceai zsinaton válogattak ki belőle, így eleve nem lehetne „Szentírás”?

Hiszen elvégre ez azt is jelentené, hogy a Jézus és Isten által elmondottakból elvettek.

Az „Ős Biblia” sokkal hosszabb lehetett.

Az egész sokkal inkább tűnik úgy, mintha a Biblia egy csapat szerző terméke lenne csupán.

Egy előre megírt könyv, melyet ma rengeteg vallásos ember tekint szentírásnak. Pedig azt, hogy mik kerülhetnek bele, és miket vesznek ki, annak idején a niceai zsinaton dőlt el.

Vagyis, ha aznap a zsinat egyik tagja más hangulatban kel fel, ma lehet, hogy nem lenne benne a Jelenések könyve… Elgondolkodtató.

Persze ettől még lehet hiteles is akár, de King James és a most talált korai Biblia közti jelentősebb eltérések egyértelműen valamiféle titokra világítanak rá.

A titok, mely romba dönthetné a Vatikánt?

Talán Jézus nem az volt, akinek hittük, és tényleg inkább volt földi halandó, mint csodatévő?

Ha valóban ez a titok, vagy az, hogy a kereszthalál valójában megrendezett volt, és Jézus elmenekült az eset után, így hozva létre egy évezredekkel később is virágzó vallást, akkor érthető az egyház szűkszavúsága, és mérhetetlen titkolózása…

Ugyanakkor sokak szerint a Biblia a mai napig vita tárgyát képezi, a tudósok egy része, az ateisták eleve nem hisznek a benne leírtakban.

A niceai zsinat ténye pedig sokakat elgondolkodtathat arról, hogy valóban volt egy ősi nagy Szentírás, az eredeti, amit így vagy úgy, de megnyirbáltak, ezáltal lényegében cenzúráztak, mert kivettek részeket.

Ki mit gondol erről?

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű