vasárnap, szeptember 10, 2023
KezdőlapGazdaság2031-re Magyarország lesz Európa második legnagyobb hatalma: írja a Financial Times

2031-re Magyarország lesz Európa második legnagyobb hatalma: írja a Financial Times

Nagyhatalommá válhat Magyarország, óriási siker, ismét az élen leszünk valamiben.

Az élre törhetünk Európán belül

A Financial Times a BMW gyárépítése mellett a CATL idén bejelentett beruházását, valamint a dél-koreai EcoPro BM gyárát sorolja a legfontosabb fejlesztések közé.

A lap rámutat, hogy amennyiben ezek a beruházások megvalósulnak, akkor 2030-ra Debrecenben több akkumulátort fognak gyártani, mint Európa bármely más országában összesen

Hirdetés

– leszámítva persze Németországot.

Igazi Európai nagyhatalom lehet Magyarország

A Financial Times becslést is közölt arról, mekkora kapacitással rendelkezhet Magyarország az akkumulátorgyártás terén 2031-re, vagyis akkor, mikorra az összes már bejelentett beruházás a tervek szerint elkészül:

A britek becslése nagyságrendileg megegyezik az autopro.hu által korábban közölt 200 gigawattórás adattal, amit Kaderják Péter a MAJOSZ konferenciáján említett.

Magyarország felemelkedését jelentheti

A lap szerint Magyarország ezen fejlesztéssel egy nagy jelentőségű központot hoz létre Magyarország második legnagyobb városában.

A Financial Times azt írta:

2030-RA EGYEDÜL DEBRECENBEN TÖBB AKKUMULÁTORT FOGNAK GYÁRTANI, MINT – NÉMETORSZÁGOT KIVÉVE – EURÓPA BÁRMELY MÁSIK ORSZÁGÁBAN ÖSSZESEN.

Ráadásul a lap szerint Magyarország ezzel azt is megalapozza, hogy az elektromos autók gyártása is az országba települjön.

Véleményed van? Ne tartsd magadban!
Kapcsolódó cikkek

Népszerű